Ensimmäinen Mozilla B2G -puhelin kauppoihin loppuvuodesta

B2G pyöri MWC-messuilla Galaxy S II allaan.

Ohjelmistotalo Mozilla oli esillä helmi-maaliskuun vaihteessa järjestetyillä Mobile World Congress 2012 -messuilla. Ei, yhtiö ei demonnut mobiilitapahtumassa verkkoselaintaan, vaan keskittyi kunnianhimoiseen Boot to Gecko -projektiin. Se on ohjelmistotalon oma mobiilialusta, joka myös lyhenteellä B2G tunnetaan.

Mozillan projekti etenee kovaa vauhtia kohti loppukäyttäjille suunnattuja laitteita. Tuoreimpien tietojen mukaa ensimmäinen B2G-puhelin saapuu markkinoille loppuvuodesta. Vielä on epäselvää kuka laitteen valmistaa, mutta puhelimen odotetaan saapuvan myyntiin Brasiliassa Telefonica Vivo -operaattorin valikoimiin.

Boot 2 Gecko eroaa kilpailijoistaan rakentumalla verkkotekniikoiden päälle. Kaiken alla lepää Linux-kernel, mutta esimerkiksi käyttöliittymä on rakennettu täysin HTML5:tä ja Javascriptiä hyödyntäen. Ideaalitilanteessa järjestelmää olisi periaatteessa mahdollista ajaa millä tahansa verkkoselaimella. Alustan sovelluskehitys nojaa niin ikään verkkostandardeihin, jonka ansiosta sillä on paljon potentiaalisia kehittäjiä.

Lähde: BBC