Nokia: Skype toimii hyvin Lumia 610:llä

Vastikään Microsoftin mobiilialustalle julkaistu Skype vaatii virallisten tietojen mukaan puhelimelta vähintään 512 MB:tä RAM-käyttömuistia, joten esimerkiksi toukokuussa Suomeen rantautuva Lumia 610 ei pystyisi sitä pyörittämään. Tuoreimpien tietojen mukaan vaatimus ei vaikuttaisi kuitenkaan olevan täysin ehdoton, sillä Nokian kertoo sisäisissä testeissään todenneen Skypen toimivan Lumia 610:llä hyvin.

Ilmeisesti Microsoftin tavoitteena on saada Skype myös virallisesti pyörimään edullisen hintatason Windows Phone -puhelimilla, joissa on käyttömuistia 256 MB:tä. Nokian mukaan sovelluksen pitäisi kuitenkin toimia jo nyt suomalaisvalmistajan Lumia 610 -puhelimella.

Ensimmäinen virallinen versio Skype-sovelluksesta Windows Phonelle tarjoaa perusominaisuudet. Ikävä kyllä mukana ei ole kuitenkaan tukea moniajolle, joka tekee siitä hieman kömpelön. Käytännössä sovellus täytyy olla jatkuvasti päällä, jotta puheluita voi ottaa vastaan.

Lähde: The Verge

3 kommenttia

 1. ”Ikävä kyllä mukana ei ole kuitenkaan tukea moniajolle, joka tekee siitä hieman kömpelön. ”
  Aijaa, hyvin se Lumia 800 toimii.

 2. ”Ikävä kyllä mukana ei ole kuitenkaan tukea moniajolle, joka tekee siitä hieman kömpelön. Käytännössä sovellus täytyy olla jatkuvasti päällä, jotta puheluita voi ottaa vastaan.”

  Tämä on se juttu, minkä takia ei kauheasti kannata hurrata.

  Odotelkaa rauhassa Windows Phone 8 ja Apollo-päivitystä, silloin tähän alustaan alkaa olla jo järkevää sijoittaa rahojaan. Tätä ennen Android, iPhone ja miksei MeeGo myös ovat järkevämpiä vaihtoehtoja. Symbian.. nojoo..

 3. @fugu:

  Toimii hyvin, mutta Skype ei toimi natiivisti Windows Phone -alustalla eli käyttäjän pitää koko ajan huolehtia että Skype-applikaatio pyörii taustalla. Vai onko WP7:n moniajo myös oikeasti noin kuraa, kuten tässä uutisessa mainittiin? Toivottavasti ei…

  Mutta siis verrattuna vaikka MeeGo/Nokia N9-luuriin, Skype toimii integroituna puhelimen käyttöjärjestelmään eli aivan kuten kyseessä olisi tavallinen puhelu tai tekstiviesti. Samoin toimii MeeGossa/N9:ssä myös Google Talk viestit ja puhelut. Itse tykkään tästä ja ellei toimi Windows/Lumia-puhelimissa niin itse en ainakaan ostaisi.

Kommentointi on suljettu!