Tällaista puhelinta Google hahmotteli vuonna 2006, kuvia varhaisesta Androidista

Google ja Oracle käyvät lakituvassa kovaa vääntöä Javasta, joka on keskeisessä osassa Android-käyttöjärjestelmässä. Lakipykälien sijaan keskitymme jutun yhteydessä julki tulleisiin dokumentteihin, jotka paljastavat kiehtovia yksityiskohtia Googlen mobiilisuunnitelmista ennen ensimmäisen Android-laitteen julkaisua vuoden 2008 loppupuoliskolla.

Lakijupakan yhteydessä on tuotu esille Googlen varhainen hahmotelma Google Phone -laitteesta vuodelta 2006. Siitä käy hyvin ilmi kyseisen ajan trendi, joka ei todellakaan ollut kosketusnäyttö. Google Phone on kompaktilla QWERTY-näppäimistöllä varustettu puhelin, josta valmistajan suunnitelmien mukaan löytyisi muun muassa webKit-pohjainen verkkoselain, MMS ja Google Talk -integraatio.

Varhaisen Google-puhelimen lisäksi dokumenteista löytyy kuvia Androidin esiasteesta. Se on myös selvästi suunniteltu laitteille, joista ei löydy kosketusnäyttöä. Todennäköisesti Apple iPhonen hyvä suosio muutti kehityksen suuntaa ja ensimmäinen Android-puhelin oli hyvin erilainen mitä Google suunnitteli muutama vuosi aiemmin.

Konseptipuhelimen tarkkoja ominaisuuksia ei tiedoista selviä. Google mainitsee kuitenkin pohjan Android-laitteille, joka käsitti vähintään 200 megahertsin suorittimen, GSM-yhteydet ja mielellään 3G:n, 64 MB:tä RAM:ia, miniSD-muistikorttipaikan, Bluetooth 1.2:n ja 320 x 240 pikselin näytön.

Lähde: The Verge