Microsoft ja Nokia kuvaavat pääkaupunkiseudun katuja Streetside-palveluun

Suosittu Google Street View -palvelu on saamassa uuden kilpailijan. Microsoft ja Nokia ilmoittavat aloittavansa katukuvaukset pääkaupunkiseudulla toukokuun alusta lähtien. Tarkoituksena on kuvata Helsingin, Espoon ja Vantaan keskustoissa sekä muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla.

Kyseessä on pilottihanke, jonka tarkoituksena on kehittää yhtiöiden karttapalveluita. Navteq– ja Bing-logoilla varustetut kuvausautot ottavat kuvia katutasolta, jotka tullaan liittämään osaksi Steetside-palvelua. Niiden avulla käyttäjien on entistä helpompi suunnistaa oikeaan osoitteeseen ja löytää kohteita, kun tietokoneelta tai -matkapuhelimen ruudulta voi nähdä reitin varrella olevia maamerkkejä ja rakennuksia.

Palvelun kuvat tullaan käsittelemään automaattisesti yksityisyyssuojan säilyttämiseksi. Sumennusteknologia peittää muun muassa ihmisten kasvot sekä autojen rekisterikilvet. Lisää infoa palvelusta löytyy lähdelinkin takaa.

Lähde: Microsoft

4 kommenttia

  1. Autossa käytetään uudenlaista lasertekniikkaa, joka tekee siitä Googlen materiaalia huomattavasti laadukkaampaa ja videomaisempaa.

  2. Taidan tulostaa Windows-logon paperille ja näyttää sitä kuvausautolle jos sellainen tulee vastaan. Toisen käden peukalo on tietysti alaspäin.

    1. Eiköhän tuo ”sumennusteknologia” peitä myös tuon tapaiset jutut.

Kommentointi on suljettu!