RIM takaa kehittäjille 10 000 dollarin tulot

Kanadalainen RIM ottaa kovat aseet käyttöön luodakseen hyvää momenttumia ekosysteeminsä sovelluskehitykseen. Valmistaja kertoi BlackBerry World 2012 -tapahtumassa, että kehittäjille on luvassa muutamin ehdoin vähintään 10 000 dollarin tulot ensimmäisenä vuotena App World -kaupassa.

Tietynlaisella ”palkkatakuulla” RIM haluaa haalia kehittäjiä tulevan BlackBerry 10 -alustan ympärille. Rahaa ei ole kuitenkaan luvassa ihan kaikille sovelluksille, vaan niiden tulee ansaita sertifikaatti laadukkuudestaan. Arvion sovellusten laadusta tulee suorittamaan kolmas osapuoli. Lisäksi sovelluksen tulee kerätä myyntiä omin avuin vähintään 1000 dollarin edestä. Jos nämä ehdot täyttyvät ja vuodessa ei kerry 10 000 dollaria, maksaa RIM vajaaksi jääneen osan.

Mobiilimarkkinoilla on aiemminkin lahjottu kehittäjiä. Microsoft on jakanut rahaa suurille nimille ja ilmaiset laitteet ovat usein olleet keinona houkutella kehittäjiä. RIM:n lähestymistapa on kuitenkin hyvin erilainen ja aika näyttää tuleeko se toimimaan.

Lähde: Engadget