RIM:n vastaus iPhonelle ja Androidille: BlackBerry 10

Älypuhelinvalmistaja RIM on esitellyt seuraavan sukupolven mobiilialustansa. Kanadalaisvalmistaja toivoo BlackBerry 10 -nimeä kantavan alustan nostavan yhtiön puhelimet jälleen varteenotettavaksi vaihtoehdoksi iPhonelle ja Androidille.

BlackBerry 10 on täysin uudelleen suunniteltu alusta, jonka pohjana toimii kanadalaisvalmistajan ostama QNX-teknologia. Kyseessä on ennen kaikkea kosketusnäyttölaitteet huomioiva käyttöjärjestelmä. Tällä alueella RIM on ollut viime vuosina ongelmissa. Yhtiö ei ole kuitenkaan hylkäämässä fyysisiä näppäimistöjä, joten luvassa on myös BlackBerry 10 -pohjaisia QWERTY-puhelimia.

RIM on rakentanut alustaansa paljon erilaisia eleliikkeitä. Esimerkiksi avoimien sovelluksien välillä voidaan vaihdella yksinkertaisesti pyyhkäisemällä näyttöä oikealle ja vasemmalle.

Kameraan RIM on kehittänyt ehkäpä yhden BlackBerry 10:n kiehtovimmista innovaatioista. Kyseessä on eräänlainen ajastustoiminto, jolla jo kuvatussa kuvassa voidaan kelata taaksepäin. Käyttäjä voi näin pelastaa pieleen menneen kuvan jälkeenpäin.

Uuden alustan yhteydessä RIM julkaisi demolaitteen. Siitä löytyy 4,2 tuuman kosketusnäyttö, joka kykenee 1280 x 720 pikselin tarkkuuteen. Loppukäyttäjille suunnattuja puhelimia voidaan odottaa myöhemmin vuoden 2012 aikana.

Lähteet: The Verge & Engadget

4 kommenttia

  1. Aikas mielenkiintoinen. RIMistä tuli heti mielenkiintoisempi.

  2. Kyllä, samaa mieltä edellisen kanssa.

  3. Pitäisi tulla puhelin, jolla olisi oikeasti hyvä kirjoittaa. Omistan Lumia 800 ja Iphone 4S. Molemmat ovat kohtalaisen kauheita kirjoittaa. N9 vaaka-asennossa on tuntunut parilla kokeilulla aika kivalta. Ehkäpä RIM tuo tähän jotakin uutta ja jännää!

  4. Juu hyvältähän tuo näytti! Hiukan liikaa lainattu ilmettä muista käyttiksistä kenties, mutta tärkeintä meikäläiselle on mitä laitteella voi tehdä.

    Tässä sitä toivoo hiljaa mielessään että käyttöliittymiin tulisi jotain oikeasti uutta ja tapa jolla käytämme laitteitamme muuttuisi. Toistaiseksi tällaisia kokemuksia ovat tarjoilleet ainoastaan N9 ja WP7 puhelimet.

Kommentointi on suljettu!