Anssi Vanjoki uskoo avoimien alustojen voimaan mobiilimarkkinoilla

Vanjoen taskusta löytyy Nokia N9.

Entinen Nokia-pomo Anssi Vanjoki puhuu avoimen lähdekoodin alustojen puolesta. Vanjoen kädenjälki Nokialla näkyy muun muassa ensin Maemona ja sittemmin MeeGona tunnetussa alustassa, jonka Nokia hylkäsi siirtyessään yhteistyöhön Microsoftin kanssa. Vanjoki oli aikanaan perustamassa Nokian Osso eli open source software operations -yksikköä.

Luotan, että avoimen lähdekoodin järjestelmät ovat parempia ja ottavat lopulta vallan. Puoliavoin Android on jo näyttänyt tälle kehitykselle suuntaa”, kommentoi Vanjoki Tietoviikolle.

Microsoftin Windows Phoneenkin löytyy kuitenkin uskoa. Vanjoen mielestä Microsoftilla on niin kovat resurssit, ettei se käytännössä voi epäonnistua: ”Microsoftilla on niin isot taskut, etten epäile hetkeäkään, etteikö siitä tulisi jotain. Niin kuin sanonta kuuluu, rahalla saa ja hevosella pääsee.”

Tällä hetkellä entisellä Nokia-pomolla ei ole erityisiä intressejä MeeGon suhteen. Vanjoki kertoo seuraavansa markkinoiden tilannetta mielenkiintoisena ja uskoo MeeGon tulevaisuuden lepäävän yhteisön ympärillä. Alusta kehitettiin alkujaan seuraavan sukupolven yleiskäyttöjärjestelmäksi, joten sen ainoat hyödyntämiskohteet eivät ole mobiilimarkkinoilla.

MeeGo-pohjaista Nokia N9:ää Vanjoki kehuu vuolaasti: ”Se on paras puhelin, jota olen koskaan käyttänyt. Sen käyttöliittymä on täysin ylivertainen muihin tarjokkaisiin nähden.

Lähde: Tietoviikko

4 kommenttia

  1. Niin mietin että kuinka paljon Vanjoki antaa tällaisia lausuntoja vain ratsastaakseen Nokian huonolla menestymisellä hänen lähtemisensä jälkeen, ja kuinka paljon puheista voi päätellä mitä miekkonen aikoo jatkossa puuhastella.

  2. No nyt puhuu ukko asiaa! Onnellisena N9:sän omistajana komppaan täysin kaverin kans..ainut huono puoli on se, että sovellustarjonta ei ole kovinkaan monipuolinen.

  3. Nokia N9 on yksi parhaimmista puhelimista. N9 sovellustarjonta ei ole kovin laaja, mutta ei siitä puutu mitään mitä ei itse tarvitsisi.

Kommentointi on suljettu!