Samsung ei päästä Nokiaa helpolla, yhtiöllä selvä Windows Phone -strategia

Nähdäänkö tässä paketissa tulevaisuudessa Windows Phone?

Hiljattain julkaistulle Galaxy S III -puhelimelle on valmisteilla sisarmalli Windows Phone -käyttöjärjestelmällä, kertoo Samsungin nimettömäksi jäävä johtaja SmartHouse-sivustolle. Uutuutta kuvaillaan yhtä hyväksi kuin Android-pohjaista Galaxy S III:sta. Kyse lienee tehoista, sillä Windows Phonen seuraavan version odotetaan mahdollistavan moniydinsuorittimet ja tarkemmat kosketusnäytöt.

Johtaja kertoo Samsungilla olevan selkeä Windows-strategia, jolla se pyrkii kampittamaan Nokiaa. Uuden älypuhelimen lisäksi korealaisvalmistajalla huhutaan olevan työn alla kaksi Windows 8 -tablettia sekä Galaxy Noten kaltainen laite Microsoftin alustaan pohjautuen. Samsung ei selvästikään halua päästää Nokiaa mahdolliselle karkumatkalle Windows-laitteissa, vaan pyrkii kaikin mahdollisin asein taistelemaan markkinoista myös tällä osa-alueella.

Tulevan Windows Phone -lippulaivan nimen huhutaan olevan Samsung Focus S II. Raudan lisäksi myös ulkoinen olemus saattaa hyvinkin noudatella Galaxy S III:sta, vihjataan SmartHouselle. Ominaisuuksiin sanotaan lukeutuvan muun muassa 4,7 tuuman HD-näyttö, 12 megapikselin kamera, NFC ja tuplaydinsuoritin. Todennäköisesti laite nähdään markkinoilla aikaisintaan loppuvuodesta.

Lähde: PhoneArena

9 kommenttia

 1. ”Ominaisuuksiin sanotaan lukeutuvan muun muassa 4,7 tuuman HD-näyttö, 12 megapikselin kamera, NFC ja tuplaydinsuoritin.”

  … ja hintaan nähden halvan oloiset materiaalit. Tämä oli vain toteamus, ei herja. Mutta kun kerta porukka ostaa Samsungin hyödykkeitä, niin miksi satsata liikaa rakennuslaatuun.

  1. Tavallaan sitä voisi ruveta ihmettelemään miten Nokia voisi millään taistella menestyneitä ja itseä isompien kanssa käyttäen samaa alustaa. Toisaalta vastahakoisuuteni käyttää muita kuin Nokian laitteita johtui ainakin omalla kohdalla muiden valmistajien huonoista materiaalivalinnoista ja ajoittain laitteiden fyysisten ominaisuuksien luokattomuudesta.

   Tuo täblettijuttu onkin sitten asia erikseen ja on majdollista että WP7 laitteiden brändi onnistutaan liittämään vahvasti nimenomaan Nokian laitteisiin. En kyllä kuitenkaan usko että Nokia voisi päihittää Samsungin jos käytössä sama alusta.

 2. Tulevan Windows Phone -lippulaivan nimen huhutaan olevan Samsung Focus S II. Raudan lisäksi myös ulkoinen olemus saattaa hyvinkin noudatella Galaxy S III:sta, vihjataan SmartHouselle. Ominaisuuksiin sanotaan lukeutuvan muun muassa 4,7 tuuman HD-näyttö, 12 megapikselin kamera, NFC ja tuplaydinsuoritin.

  Vaikuttaa speksien osalta hienolta,mutta odottaisin myöskin vaihtoehdoksi neliydinprosessoria!!!. 😉

 3. Ei kyllä ole vakuuttanut nuo kaikki Lumiatkaan. Lumia 900 lukuunottamatta hirvittäviä muovihärpäkkeitä. Saisi valmistajat taas ottaa alumiiniset (tai jopa teräksiset) kuoret enemmän käyttöön nykyisen ämpärimuovisuuntauksen tilalle. Tuntuu paljon arvokkaammalta käteen vaikka hieman enemmän painaisikin.

  1. Eiköhän se ole vähän kyse siitä etät muovia on helpompaa tehdä eri värillä, muovia on helmpompi työstää muutenkin massatuotannossa.

   1. Ja aika vahvasti myös siitä, että metallit blokkaa eri signaalit melko tehokkaasti, kun taas muovi on radioaalloille lähes ”läpinäkyvää”.

 4. Itse uskon että 4,7″ on ihan liian iso tavalliselle tallaajelle ja ei tule myymää hyvin andoid tai win puhelin puolella.
  Se on vähän mihin sä aiot tunkea tommosen härpäkkeen kun et sitä käytä?
  Ja jos haluisin ismman näytön niin kyllä se alkaa muuten lähestyä tabletti kokoa.

  Pystyykö joku nimeä ohjelmia jotka osaa hyödyntää neliydin prossua android puolella?

  1. Vielä kun nykyään tämä ’ekosysteemi’ hömpötys on näin vahvaa, niin sovelluskehittäjien ei oikeastaan kannata tehdä sovelluksia jotka vaativat hurjat hevosvoimat puhelimelta, koska silloin ne miljoonat ’hitaammat’ puhelimet jättävät sovelluksen lataamatta.

   Henkilökohtaisiin kokemuksiini petustuen olen myös sitä mieltä, että Androidilla, WP:llä ja iOS:llä ja millä tahansa on harvemmin oikeasti tarvetta nopeampaan rautaan. Hevosvoimille ei mielestäni ole järkevää käyttötarkoitusta millään alustalla. Alustan nopeus riippuu useammin softasta kuin raudasta.

 5. 4,7″ näyttö, 12mpx kamera ja tuplaydinsuoritin wp:n kanssa on sama ku käyttäisi ferrarissa normaalia bensaa eikä korkeaoktaavista.

Kommentointi on suljettu!