Nokia City Lens tuo laajennetun todellisuuden Lumia-puhelimiin

Matkapuhelinvalmistaja Nokian Windows Phone -sovellusten tarjonta on jälleen laajentunut. Tällä kertaa Lumioille on tarjolla niin sanottu augmented reality -sovellus, joka yhdistää käyttäjän näkemän maailman verkosta löytyvään tietoon. Applikaatio kantaa nimeä Nokia City Lens ja on ladattavissa Beta Labs -palvelusta.

Nokia City Lensin kaltaisia sovelluksia on markkinoilla jo useita. Yksi tunnetuimmista lienee Layar. Kyseessä on siis ohjelma, joka näyttää ympäristön kameraa hyödyntäen puhelimen näytöllä ja lisää mukaan tietoja esimerkiksi lähellä sijaitsevista ravintoloista. Nokia City Lensillä käyttäjä voi tarkastella maailmaa puhelimen näytöltä.

Sovellus sisältää tietoja kartan kohteista. Käyttäjä saa helposti esimerkiksi arvion siitä, kuinka kauan haluttuun kohteeseen kestää kävellen. Kiinnostavia kohteita on myös mahdollista jakaa ystäville tekstiviestein ja sosiaalisten palveluiden kautta.

Lähde: Nokia Conversations

2 kommenttia

  1. Aika vähälle käytölle layarkin jäänyt vaikka samanlainen. Tuota eniten tarvis ulkomailla missä ei voi yleensä käyttää dataa 😛

Kommentointi on suljettu!