Samsung neuvottelee mobiiliyhtiön ostamisesta, ei kiinnostusta RIM:iin

Korealainen Samsung pyrkii parantamaan asemiaan mobiilimarkkinoilla yritysostoilla. Yhtiön mobiiliosaston johtaja J.K. Shin paljasti Wall Street Journalille, että Samsung käy parhaillaan keskusteluja erään mobiilialan yrityksen ostamisesta. Johtaja jätti nimen mainitsematta, mutta välttääkseen turhat spekulaatiot Shin kertoi, että yhtiöllä ei ole kiinnostusta kanadalaista RIM:iä kohtaan.

Pääjohtajan mukaan on virhe yrittää tehdä kaikki asiat oman talon sisällä. Niinpä tilaisuuden tullen Samsung on valmis tekemään yritysostoja. Shin kertoo Galaxy S III:ssa esitellyn Smart Stay -ominaisuuden olevan hyvä esimerkki siitä, mihin onnistunut yrityskauppa voi johtaa.

Silmien liikkeitä kameran avulla seuraava Smart Stay on huomaamaton, mutta käyttöä helpottava ominaisuus. Uusi Galaxy S III näkee milloin käyttäjä katsoo näyttöä ja osaa näin pitää taustavalaistuksen päällä. Ominaisuuden myötä käyttäjän ei tarvitse enää välillä koskettaa ruutua pitääkseen se luettavana.

Todennäköisesti Samsungin ostokset kohdistuvat tulevaisuudessa nimenomaan pieniin yrityksiin, joilta löytyy innovatiivisia teknologioita. Niitä hyödyntämällä Samsung saa tuotua uusia ominaisuuksia nopeammin ja paremmin omiin tuotteisiinsa. Galaxy S III:ssa nähtiin paljon pieniä, mutta mielenkiintoisia ohjelmistokikkoja. Selvästikin Samsung uskoo niiden pitävän kuluttajien kiinnostuksen valmistajan laitteita kohtaan hyvänä.

Lähde: SlashGear

2 kommenttia

  1. Veikkaan että tunnetuista valmistajista Samsung voisi korkeintaan ostaa LG:n mobiiliyksikön, mutta dramaattisempia kauppoja tuskin nähdään.

  2. Onhan Samsungilla enemmän kassavaroja ostaa yrityksiä (joista on hyötyä myöskin tulevaisuudessakin),kuin mitä Nokialla on!.Nokia valmistaa vain matkapuhelimia,mutta Samsung valmistaa muutakin elektroniikkaa!!!.
    Nokialla on taas jo suuri patenttisalkku.

Kommentointi on suljettu!