Rovio tuo Angry Birds Spacen ja tulevat pelinsä Windows Phonelle

Nokia pyrkii jatkossa erottautumaan kilpailijoistaan entistäkin vahvemmin sovellustarjonnalla. Yhtiö julkaisi CTIA Wireless -tapahtumassa tukun uusia yhteistyökumppaneita, jotka tuovat sovelluksensa Windows Phone -alustalle. Osa tarjonnasta on saatavilla vain Nokian Windows Phone -puhelimille.

Merkittävin yhteistyökumppani on ehdottomasti kotimainen pelitalo Rovio. Nokia kertoo Rovion kasaavan erityisen Windows Phone -tiimin, joka kehittää pelejä Microsoftin alustalle yleisesti ja Lumia-puhelimille. Tulossa on Angry Birds Space. Rovio lupaa lisäksi tuoda kaikki tulevat nimikkeensä Windows Phonelle mahdollisimman nopeasti.

Paypal-maksusysteemi tulee Windows Phonelle. Nokia ja Paypal työstävät yhdessä sovellusta, jonka avulla on mahdollista tehdä turvallisesti Paypal-maksuja.

Yksinoikeudella Lumioille on tulossa sellaisia sovelluksia kuten PGA TOUR, Groupon ja AOL Entertainment Hub.

Kaiken kaikkiaan Nokia vaikuttaisi tekevän hyvää työtä Windows Phone -ekosysteemin eteen. Yhtiö rakentaa paljon omia sovelluksia sekä kasvattaa valikoimaa kumppaneiden avulla. Erityisesti Rovion pelitarjonnan tuomista alustalle voidaan pitää erityisen tärkeänä. Angry Birds on sen verran suuri ilmiö, että uusimpien versioiden puuttuminen on Windows Phonelle selkeä taakka.

Lähde: Nokia Conversations

3 kommenttia

  1. Iso määrä rahaa vaihtoi omistajaa, sillä muuten Rovio ei olisi viitsinyt marginaalialustaa tukea. Tämä kertoo jo paljon alustasta, jolle ei tule merkittäviä sovelluksia muutoin kuin niistä maksamalla.

  2. Jälleen yksi nolo uutinen Windows Phone -alustalle.

  3. En näe tässä sinänsä mitään ihmeellistä tai itkemisen arvoista. Jos Microsoft haluaa tosissaan haastaa Applen ja Googlen niin sille pitää löytyä ne tärkeimmät ja isoimmat softat. Jos tämä ei muuten tapahdu niin sitten vaan rahaa pöytään. Tilanne helpottuu jos alusta lyö tosissaan läpi. WP 7.5 on jo sen verran hyvä, että odotukset WP8:lle on todella korkealla.

    Jos tilanne olisi eri ja Android olisi vasta nyt tulossa niin kommentit olisivat aivan samat.

Kommentointi on suljettu!