Nokia brändää WP:n ohjelmistokaupan Nokia Marketplaceksi?

Nokia vaikuttaisi ottavan askelia kohti omaa brändiä kantavaa sovelluskauppaa Windows Phone -alustalla. Valmistajan Iso-Britanniassa toimittamat tuoreimmat Lumia 900 -puhelimet sisältävät Windows Phone Marketplacen paikalla yhtiön oman logon. Merkkejä muutoksesta on vilahdellut verkossa jo aiemminkin, muun muassa tällä videolla.

Ilmeisestikään kyseessä ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole kovin merkittävä muutos, joka vaikuttaisi kaupan toimintaan. Nokia on kuitenkin työstänyt Windows Phonelle useita omia sovelluksia sekä solminut yksinoikeussopimuksia kolmansien osapuolien kanssa. Ehkä omaa nimeä kantavalla kaupalla saadaan selkeämmin esille, että kyseinen tarjonta löytyy vain ja ainoastaan Nokia Markeplacesta. Joka tapauksessa Nokian brändi rynnii Lumia-puhelimiin entistäkin voimakkaammin.

Tähän asti valmistajat ovat pyrkineet erottamaan oman sovellustarjontansa erillisellä osiolla ohjelmistokaupassa. Brändätty kauppa voisi olla yksi niistä tavoista, joilla Microsoft pyrkii tyydyttämään valmistajien halua erottautua toisistaan Windows Phone -maailmassa.

Lähde: The Verge

2 kommenttia

  1. Mielestäni on OK, että Nokia tekee jostain ohjelmista eksklusiivisia omille laitteilleen. Jotkut älähtivät näiden uutisten myötä että WP7:aa odottaa samanlainen pirstoutuminen kuin Androidia. Mielestäni tässä ei kuitenkaan, ainakaan vielä, ole kyse yhtä suurista eroista eri WP7 laitevalmistajien laitteiden välillä.

  2. No aika hassua puhua yhtä suurista eroista kuin Android valmistajien kesken kun järjestelmien kokoluokkakin on totaalisen erilainen. Android markkinaosuus on yli 50% ja Windows Phonen 2%. Puhutaan ihan eri kokoluokan asioista ja niitä ei oikein pitäisi edes samassa yhteydessä rinnastaa. Uusia Android laitteita rekisteröidään muutamassa päivässä enemmän kuin Windows Phone laitteita (jotka lähes kaikki ovat Nokialta) koko vuoden aikana.

Kommentointi on suljettu!