Nokian Lumia-lippulaiva Suomeen 25. toukokuuta

Matkapuhelinvalmistaja Nokian Lumia-malliston lippulaiva, Lumia 900, saapuu Suomen markkinoille toukokuun 25. päivä. Sen jälkeen yhtiöllä on kotimaassaan myynnissä vihdoin koko Lumia-mallisto, joka kattaa yhdessä lippulaivan kanssa neljä puhelinta: Lumia 610, Lumia 710, Lumia 800 ja Lumia 900.

Alkuvuodesta esitelty Lumia 900 luottaa N9:ssä lanseerattuun muotokieleen. Puhelin on saatavilla mustana, syaanina sekä valkoisena. Kokoa uutuudella on 127,8 x 68,5 x 11,5 millimetriä ja se painaa 160 grammaa.

Puhelimen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 4,3 tuuman kosketusnäyttö, 1,4 gigahertsin suoritin, 16 gigatavun sisäinen tallennustila ja kahdeksan megapikselin kamera. Mukana ovat myös Nokian keskeiset palvelut, jotka ovat saatavilla vain Lumia-puhelimiin, muun muassa ilmaiset Nokia Navigointi ja Nokia TV sekä Nokia Musiikki, joka sisältää maksuttoman Mix Radio -palvelun.

24 kommenttia

 1. Ei enää 25. toukokuuta näy lumia muualla kuin lumenkaatopaikoilla. Hyvä niin, sillä pienen resoluution näytöllä oleva ominaisuuksiltaan rajoittunut ja suljetun koodin käyttis huonomaineiselta tekijältä ei kiinnosta alkuunkaan.

  Meltemi voi vielä pelastaa Nokian, mikäli se alkaa myymään halpa puhelinluokassa kuin leipä. Tämän rohkaisemana käyttis voitaisiin skaalata myös ns. älypuhelinluokkaan.

  1. Halpapuhelimilla ei tehdä voittoa. Pelkkä Meltemin menestys ei takaa mitään. Siksi kaikillla valmistajilla on älypuhelin mallistot, joissa se todellinen kate piilee.

   Tuo Nokia TV rupesi kiinnostamaan, onkohan kyseessä maksullinen palvelu vai tällä hetkellä puuttuvien striimipalveluiden kokoaminen yhden sovelluksen alle? Tällä hetkellähän WP7 laitteilla ei katsota mitään streameja netistä, koska Flash puuttuu.

   Itse odotan Lumia900:ta. Saas nähdä, miten hyvin ”jättinäyttö” iskee Nokian vanhoihin käyttäjiin. Tosin: eikö markkinoinnin olisi kannattanut alkaa jo?

   1. Chris, kyse on juurikin siitä, että vain tv:n nettitv:n tarjonta on kerätty yhden sovelluksen alle koska WP7:ssä ei flash tukea ole.

   2. mitähän muotoa ne Ylen netti-tv:t, Areenat ja muut mahtaakaan käyttää? ettei vaan Flashia nimenomaan… no mtv3 lie toisen formaatin käyttäjä

 2. Heti ostoon! Huippuluokan luuri ja maailman hienoin!

  Eero: Puhut suljetusta käyttiksestä… öö mitenköhän on iPhonen laita… ei menestystä, koska on suljettu käyttis vai? 😀

  1. Olisi kiva ajatella että avoin lähdekoodi olisi tosiaan useammalle syy ostaa tai jättää ostamatta, mutta valitettavasti 99% maapallon väestöstä eivät edes tiedä mitä se on.

  2. Samuli, niin se ongelma on tässä vaan se, että Apple kerkesi jo. Nyt WP7 on monella tapaa samanlainen suljettu ja rajoitettu kuin iOS, mutta toisaalta iOSilla on niin paljon vahvuuksia että se kyllä myy. Mutta mitkä on syyt ostaa WP7 luuri ylitse iPhonen, niinpä.

   Tässä uusimmat terveiset kiinasta: ”Lumia Kiinassa: ”Ei näitä juuri osteta” Tämä käsitys syntyy Hongkongissa tehdyn pikaisen katugallupin tuloksena. Mukana oli sekä pieniä elektroniikkakauppoja että isojen, merkkiliikkeitä vilisevien ostoskeskusten myymälöitä.

   Poikkeaminen 9-10:een matkapuhelimia myyvään liikkeeseen tuottaa – poikkeuksetta – saman keskustelun.

   Kiinalaiset haluavat iPhonen tai Androidin
   Windows-puhelimet eivät tunnu asiakkaita kiinnostavan.”

 3. Nokia Lumia malleista tyylikkäin,mustalla värillä vielä!.
  Mutta…ostohalun esteenä on tuo sisäänrakennettu akku!!. 🙁 Miten tuon voi resetoida,jos/kun puhelin menee täysin jumiin??. :/ Muutenkin sovelluksien ym…on liian vähän vielä että olisi houkutteleva!!. 🙁

  1. Lumian ohjelmisto osaa simuloida akun irroituksen: Pidä alempaa volumepainiketta ja power-painiketta alhaalla samaan aikaan, kunnes värisee kolme kertaa -> sammuu ja käynnistyy hetken kuluttua.
   Kertaakaan ei ole ollut resetoinnille tarvetta 3kk aikana, mutta tuolla tavalla sekin onnistuu.

  2. Ei se mene jumiin, joten akkua ei tarvii irroittaa.

 4. Ps. Flash-tuen puute on myöskin ISO (-)!!. =(

 5. Mahtavaa, tätä on odotettu. Meille tulee näitä 3 kpl, minulle, vaimolle sekä tytölle. Poika haluaa pitää toistaiseksi vielä N9:n.

  1. meille ei tuu yhtään – ei vaimolle eikä tyttärille ja poika ei huoli, kun on alan jonkinmoinen tuntija eikä isän asenne salli moiseen hömpötykseen siirtymistä. N9 on niin pal paree!

   1. Harmi kun tyhmyys ei ole rikos. Päästäisiin tollasista Jaken ja Eeron kaltaisista junteista eroon.

 6. Kiinnostava puhelin, mutta taidan jäädä vielä odottamaan veronpalautusrahoja ja hintojen laskua siihen mennessä tai sitten Nokian WP8:a. Toiveissa kyllä olisi täysiverinen QWERTY-puhelin isolla näytöllä. Niitäpä ei juuri ole näkynytkään sitten Nokian E7:n.

 7. Ostaisin jos ei olis jo lumia 800. Todella hyvä puhelin. Kyllä minä nostan tämän nysin yläpuolelle.

 8. Ennakkotilauksessa ollut valkoinen ja musta jo helmikuusta lähtien.

 9. Menis ostoon kyllä muuten mutta Nokia on mainostanut loppuvuodesta tai jopa jo syksyllä olis tulossa uusia Lumia puhelimia joissa on Windows Phone 8 käyttis.

  Itse ainakin jaksan odotella vielä muutaman kuukauden, keskityn mielummin kesän viettoon ja lomailuun, katotaan näitä juttuja taas sitten kun ilmat viilenee ja illat tummenee…

 10. Tykkään. Eilen sain puhelimen ja kyllä olen tyytyväinen valintaani! Kaunis design, nopea, iso näyttö, monipuolinen. Siis: huippupuhelin!

Kommentointi on suljettu!