Videolla: Asus demoaa Padfone-konseptiaan

Useimmat lukijoistamme ovatkin varmaan kuulleet Asusin Padfone-konseptista. Se on taiwanilaisen elektroniikkavalmistajan kunnianhimoinen hanke yhdistää älypuhelin ja tabletti. Sana yhdistää tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että puhelin voidaan sujauttaa tabletin takaosasta löytyvään luukkuun, jolloin se toimii ikään kuin taulutietokoneen sydämenä.

Asusin idea ei ole yhtään hullumpi, kuten valmistajan julkaisema videokin osoittaa. Yhtiö on itse asiassa onnistunut yhdistämään kolme laitetta: älypuhelimen, tabletin ja minikannettavan. Lisävarusteena taulutietokoneeseen voi nimittäin hankkia kiinnitettävän näppäimistön, jolloin Padfone muuntuu täysiveriseksi Android-kannettavaksi.

Konsepti on siinäkin mielessä järkevä, että nykyaikaiset älypuhelimet ja tabletit pohjautuvat pitkälti samaan rautaan. Kun tekniikkaa ei tarvitse rakentaa kahteen kertaan, voi älypuhelimen ja tabletin saada edullisemmin. Padfone-puhelin ja -tabletti yhdessä kustantavat Taiwanissa 850 dollaria eli noin 660 euroa. Jos laite olisi Suomessa myynnissä ja sama hinta toteutuisi myös Pohjolassa, ei Padfone olisi yhtään huono kilpailija.

Uskotteko, että tämänkaltaiset ratkaisut voisivat jatkossa yleistyä?

Lähteet: Pocketnow.com & Engadget

5 kommenttia

  1. Itse uskon, että tämä jää pieneksi konseptiksi. Tabletti pysyy tablettina ja kännykkä kännykkänä. Uskon, että kehitystä tapahtuu eniten kännykkämaailmassa, koska melkein jokaisella on kännykkä ja harvemmalla tabletti ja vielä harvemmalla yllä kuvattu konsepti. Idea on kuitenkin ihan hyvä.

  2. Tämä jäänee välivaiheeksi. Sinänsä tämä voi johtaa eräänlaiseen langattomaan lisäkosketusnäyttöön. Matkapuhelin olisi keskusyksikkönä taskussa ja sen palveluita voisi käyttää erillisellä suuremmalla kosketusnäytöllä. Erillisiä langattomia näppäimistöjä matkapuhelimillehan jo on.

  3. Itse nään tämän hyvinkin houkuttelevana konseptina! Pelkällä WiFillä varustettu tabletti tuntuu jotenkin turhalta ja jos ostat 3G version pitää hommata toinen data-liittymä kylkeen. HeadsetStylus on myös mielenkiintoinen innovaatio, mutta toivottavasti on edes jotenkin järkevästi hinnoiteltu ettei maksa mitään 80€ :/

  4. Aika turha hybridi.

    Tablet/PC-hybridi olisi parempi eli käytännössä liitetään tablettiin hiiri ja näppis esim. langattomasti. Sen sen lisäksi siihen pitäsi saada kiinni ulkoinen näyttö.

  5. Tämän tyyppiset laitteet tulevat varmaan yleistymään, mutta en usko kuitenkaan tämän tyyppisten laitteiden kuitenkaan saavan suurta suosiota.

Kommentointi on suljettu!