Firefox for Android sai uuden käyttöliittymän

Pitkän kehitystyön jälkeen Mozillan Firefox-verkkoselain alkaa näyttää varteenotettavalta vaihtoehdolta Android-alustalla. Selaimen tuorein beta-versio lisää mukaan täysin uuden käyttöliittymän, joka on rakennettu Javalla Androidin natiiveja elementtejä hyödyntäen. Tämän ansiosta se ei vain näytä paremmalta, vaan on myös aikaisempaa sulavampi käyttää.

Uusi selain on näyttävämpi ja istuu edeltäjäänsä paremmin Androidin yleisilmeeseen. Mozillan mukaan se käynnistyy nopeammin sekä lataa sivut sutjakkaammin. Erityisesti käyttöliittymän hitaus on vaivannut aiempia versioita, mutta toivottavasti tästä on nyt suurten muutosten myötä vihdoin päästy eroon.

Selain sisältää uuden aloitussivun, joka esittää muutamia eniten käytettyjä sivuja kuvakaappauksineen. Mukana on Flash-tuki, fonttien luettavuutta on parannettu sekä sivujen selaaminen ja zoomaaminen hoituu nyt entistä nopeammin.

Firefoxin testiversion voi ladata suoraan Google Play -kaupasta. Se tukee puhelimia Android 2.2 -versiosta alkaen.

Lähde: Engadget

6 kommenttia

  1. Ulkoasultaan ristiriitainen androidin ulkoasun kanssa. Sopii siis täydellisesti androidille, joka on jo muutenkin ristiriitainen ulkoasultaan.

    1. Silti kaikinpuolin parempi kuin umpitylsä ja ruma wintoosa.

      1. Höpö höpö. Todennäköisesti olet wintoosalla kirjoittanut viestisikin. 🙂

      2. Ubuntulla tosiaan kirjoittelen. Micro$oftin tuotteisiin en koske pitkällä tikullakaan.

  2. Oikkeen meinaa ahistaa, kun toimii chrome beta paremmin ja sulavammin noin hetken testailulla.

Kommentointi on suljettu!