Windows Phonen osuus merkittävillä markkinoilla edelleen pieni

Googlen johtama Android jatkoi mobiilimarkkinoiden hallintaa myös alkuvuonna, osoittavat tutkimusyhtiö Kantar WorldPanelin tuoreet luvut. Alusta onnistui kasvattamaan osuuttaan uusien mallien myötä, joita markkinoille ovat puskeneet muun muassa Samsung ja HTC.

Tutkimuksen mukaan Android kasvatti osuuttaan kaikilla merkittävillä markkina-alueilla. Sen siivu älypuhelimista kasvoi muun muassa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Saksassa. Erityisen kovaa kasvu on ollut Espanjassa ja Italiassa, joissa osuus yli kaksinkertaistui vuodentakaisesta asettuen 72 ja 49 prosenttiin.

Microsoftin Windows Phone on kyennyt laajentamaan asiakaskuntaansa Nokian hypättyä kelkkaan mukaan. Kaikesta huolimatta sen osuus on markkinoilla edelleen pieni. Saksassa alustan osuus on kuusi prosentti. Britanniassa, Ranskassa, Italiassa ja Yhdysvalloissa osuus pyörii 3-4 prosentin tuntumassa. Noususta Windows Phone saa kiittää Symbianin heikentyvää asemaa sekä RIM:n kompurointia markkinoilla.

Lähde: Reuters

4 kommenttia

  1. Nokia & (Ms) Windows Phone together,FAIL!!.

  2. En kyllä tajua, mitä jotkut näkee noissa wintoosan tiilissä. Omasta mielestä ihan luvattoman ruma ja epäkäytännöllinen koko käyttis.

  3. Hyvännäköinen, käytännöllinen ja nopea käyttis. Sitä ne ihmiset näkee. Olen omistanut lumian siitä lähtien kun tuli markkinoille ja olen erittäin tyytyväinen. Tietänkään kaikkia ei voi miellyttää, varsinkaan vihaajia.

    1. Olet varmaan myös tosi tyytyväinen esimerkiksi WP7:n onnettomaan liitettävyyteen tietokoneen ja muiden laitteiden kanssa (ei bluetooth-tiedostonsiirtoa, ei usb-massamuistitilaa, ei usb-mediansiirtotilaa (MTP ja PTP -protokollat), ei usb-otg tukea, unified-filesysteemin takia ei tukea muistikorteille, Ja niin edelleen, on paljon yleisesti käytettyjä tekniikoita joita WP7 ei tue. Olet varmaan myös tosi tyytyväinen siihen, että WP7:ssä on täysin ala-arvoinen moniajo. Nykyisellään voit ajaa säälittävät 5 sovellusta yhtä aikaa, WP7.5:ssä määrä on säälittävät 8 sovellusta, joka ei edelleenkään riitä alkuunkaan. Ja kaikki WP7-sovellukset ei edes moniaja, eli kaikkia ei saa tausta-ajoon, tälläisestä on esimerkkinä Skype. Olet varmaan tosi tyytyväinen kun et voi laittaa Skypeä taustalle odottamaan saapuvia Skype-puheluita samalla kun teet puhelimella muuta. Olet varmaan myös tosi tyytyv’inen esimerkiksi WP7:n alotusnäyttöön, joka on täysin hyödytön nykymuodossaan, samaten puhelimen täysin olematon kustomoitavuus ja pahasti puutteelliset asetukset ilmeisesti on mieleesi? Ja moni muu vastaaba WP7:n mullistava ”oarannus” ilmeisesti on mieleesi, niitä tämän listan jatkoksi sopivia on paljon.

Kommentointi on suljettu!