Reuters: Samsung maailman suurin matkapuhelinvalmistaja

Korealainen Samsung myi vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen aikana enemmän matkapuhelimia kuin Nokia. Tutkimusyhtiö Reutersin laskelmien mukaan Samsung hallitsi matkapuhelinmarkkinoista tammi-maaliskuussa 20,7 prosenttia. Nokian osuus tippui vuodentakaisesta 25,1 prosentista 19,8 prosenttiin.

Kolmanneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi on noussut amerikkalainen Apple. Tätä voidaan pitää äärimmäisen kovana suorituksena huomioiden Applen malliston, joka ei sisällä ollenkaan edullisia peruspuhelimia ja on muutenkin erittäin suppea. Yhtiön osuus markkinoista oli alkuvuodesta 7,9 prosenttia.

Vuosi sitten vielä pronssitilaa pitänyt LG on vajonnut viidennelle sijalle. Sen edellä on kolmen kärjen lisäksi myös ZTE. LG:n osuus on nyt 3,5 prosenttia ja ZTE:n 4,2 prosenttia.

Viiden kärjen takaa löytyy sellaisia nimiä kuten Huawei, RIM, Motorola, Sony Mobile ja HTC. Prosenttipeli on näiden valmistajien osalta tiukkaa ja muutoksia voi helposti tapahtua suuntaan jos toiseenkin.

Matkapuhelinmyynnin osalta viime vuosi oli miinusmerkkinen. Laitteiden menekki laski vuodentakaisesta kahdella prosentilla. Viimeksi markkinat ovat olleet laskussa vuoden 2009 toisella neljänneksellä.

Lähde: Reuters

1 kommentti

  1. Samsungilla tulee olemaan paineita nyt pitää oman paikkansa olla maailman suurin valmistaja -sekä älypuhelimissa – että peruspuhelimissa!.Nokiasta tuskin tulee olemaan mitään vaaraa Samsungille niin kauan,kun Nokia luottaa pelkästään Windows Phoneen (kun S.Elop ei salli muita (Android,…) valikoimaan. ;/

Kommentointi on suljettu!