Suurimmat Android-valmistajat: Samsung, HTC ja Sony

Open Signal Maps on koonnut mielenkiintoisen graafin suurimmista Android-valmistajista omiin tilastoihinsa perustuen. Kyseessä on Android-puhelimiin ladattava sovellus, joka kerää tietoa verkkoyhteyksistä ja niiden voimakkuuksista. Palvelun avulla käyttäjä voi valita omalla alueellaan parhaiten toimivan palveluntarjoajan verkon. Tilastoja on kerätty kaikkiaan 195 eri maasta.

Selvää ykköspaikkaa pitää Samsung. Sen osuus Open Signal Mapsin tilastoissa on peräti 40 prosenttia. Kakkossija menee odotetusti taiwanilaiselle HTC:lle, mutta pronssilla on ehkä jopa hieman yllättäen Sony Mobile. Japanilaisyhtiö jättää taakseen muun muassa Motorolan, joskin ero valmistajien välillä on hyvin vähäinen.

Selvästi suosituin yksittäinen Android-laite on Samsungin Galaxy S II. Sen perässä tulevat alkuperäinen Galaxy S ja HTC Desire HD.

Android-käyttöjärjestelmien osalta suosituin versio on 2.3.3. Sen osuus oli huhtikuussa 55,4 prosenttia. Uusimman Android 4.0 -alustan osuus eri versioineen pyörii yhdeksän prosentin tuntumassa. Sen edelle menee vielä esimerkiksi vanha 2.2-versio, jota käytti huhtikuun tilastoissa 20,5 prosenttia Android-laitteista.

Lähde: Phone Arena

3 kommenttia

  1. Samppa ja HTC on selvät, mutta kolmanneksi olisin veikannut jotain kiinalaista ZTE tms.

Kommentointi on suljettu!