LG esitteli uuden Android-käyttöliittymänsä: Optimus UI 3.0

Optimus UI 3.0 on elektroniikkavalmistaja LG:n uusi Android 4.0 Ice Cream Sandwich -puhelimien mukana oleva käyttöliittymä. Korealaisvalmistaja kertoo painottavansa uudessa käyttöliittymäversiossa sulavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Käyttöliittymä nähdään tositoimissa ensimmäisenä Optimus LTE II -puhelimessa, joka saapuu Koreaan toukokuun aikana. Se on myös osa kesäkuussa saapuvaa Optimus 4X HD -puhelinta.

LG on lisännyt käyttöympäristöönsä ominaisuuksia, joiden avulla puhelinta voidaan personoida entistäkin laajemmin. Se mahdollistaa muun muassa sovellusten kuvakkeiden vaihtamisen sekä työpöydän siirrosanimaatioiden kustomoimisen.

Uusi kamerasovellus sisältää mielenkiintoisen ominaisuuden. Sen myötä käyttäjä voi valita onnistuneimman otoksen useiden kuvien joukosta, mukaan lukien hetki ennen laukaisua. Kuvaustoimintoihin kuuluu myös Voice Shutter, joka mahdollistaa kuvien napsimisen äänikomennoin.

LG lukee Optimus UI 3.0:n erääksi keskeisimmistä parannuksista Quick Memo -toiminnon. Ominaisuutta hyödyntämällä voidaan ruudulta otettujen kuvakaappauksien päälle tehdä muistiinpanoja. Sovellus käynnistyy automaattisesti kun käyttäjä kaappaa kuvan ruudulta.

Lähteet: The Verge & e’s Phoneblog

4 kommenttia

 1. ”Uusi kamerasovellus sisältää mielenkiintoisen ominaisuuden. Sen myötä käyttäjä voi valita onnistuneimman otoksen useiden kuvien joukosta, mukaan lukien hetki ennen laukaisua.”

  Android valmistajat voisivat ennemminkin keskittyä siihen, että laitteella saisi edes yhden hyvälaatuisen kuvan.

  1. ”Android valmistajat voisivat ennemminkin keskittyä siihen, että laitteella saisi edes yhden hyvälaatuisen kuvan.”

   Sitä varten ovat olemassa järjestelmäkamerat.

   1. Hyvällä kännykameralla saa ihan riittäviä kuvia normikuluttajan tarpeisiin, ja se menee taskuun. Harmi vaan että panostetaan mielummin turhiin ominaisuuksiin kuin kuvanlaatuun.

 2. Eli palaudutaan alkuasetelmiin mitä oli esim. Symbianin kanssa, että luurivalmistaja räätälöi oman käyttöliittymänsä. Ja olisihan Nokiakin voinut profiloitua omalla käyttöliittymällään Androidissa, että Vanjoke taisi heittää suuren luokan vitsin pissauksen lämmityksestä omille housuilleen – maininnallaan.

Kommentointi on suljettu!