Muovisuus lienee merkittävin uuteen Galaxy S III -puhelimeen liittyneistä pettymyksistä. Huhumylly jauhoi ennen julkaisua kovasti ja monet odottivat jopa keraamisia kuoria uutuuteen. Näin ei kuitenkaan käynyt.
Puhelimen materiaalit eivät kuitenkaan ole aivan heikoimmasta päästä, kertoo Samsung verkkosivusto Phone Arenalle. Samsungin lausunnon mukaan uutuudessa on käytetty muovin sijaan polykarbonaattia. Samainen materiaali peittää myös muun muassa Nokian Lumia 800 -puhelinta. Polykarbonaattia on käytetty myös puhelimen takakuoressa.
Polykarbonaatti on selvästi tavallista muovia kestävämpää. Materiaaleissa on siis tapahtunut parannuksia edellisiin sukupolviin nähden, vaikka aluksi näin ei vaikuttanut olevan.
Samsung Galaxy S III saapuu myyntiin 29. toukokuuta.
Lähde: Phone Arena
Kunpa näistä huippuluureista ei tehtäisi näin hervottoman isoja, koolla todellakin on väliä!
Samsung ON tehnyt erittäin HYVÄN ratkaisun/päätöksen,että on vaihtanut muovimateriaalista-Polykarbonaatti (ja,että akun voi kuitenkin vaihtaa itse,niin kuin EI taas Nokia Lumia 800/900 malleissa pysty tekemään!!).
Hienoa työtä ja palautteiden huomioonottamista Samsungilta!. 😉
Hei trolli, kiitos nokian Polykarbonaatti kuoria tulee puhelimiin. N. 95% käyttäjistä ei KOSKAAN tule vaihtamaan akkua. Muistikorttipaikka kyllä on hyvä juttu ässä kolmosessa. Kohta varmaan tulee samanlaiset näytöt muihin puhelimiin kuten nokialla, eli ClearBlack. Ja en ole mikään nokiafanboy vaan vaihtelen puhelimia joka kuukausi. Tällä hetkellä kylläkin lumia, koska tää vaan toimii!
ps. Sut tunnistaa aina joka UUTISESTA , (koska) kirjotat tälleen!!…;);)
” Kohta varmaan tulee samanlaiset näytöt muihin puhelimiin kuten nokialla, eli ClearBlack.”
…wut? Kai tiedät, että ClearBlack on Nokian ”versio” Samsungin SuperAMOLEDistä? Kuten SuperClearLCD:t ja muut nimihirvitykset.
”…wut? Kai tiedät, että ClearBlack on Nokian “versio” Samsungin SuperAMOLEDistä? Kuten SuperClearLCD:t ja muut nimihirvitykset. ”
Lumia 900 ja SGS2 näytöt ovat muuten melkein samanlaisia, mutta nokia käyttää nerokasta ClearBlack tekniikkaa. http://www.theverge.com/2012/2/7/2781915/nokia-clearblack-display-explained
Miksi sitä akkua pitää vaihtaa?
”käytetty muovin sijaan polykarbonaattia”
mitä :D?
SGS:stä en tiedä, mutta SGS2:n takakuori on tehty PC-GF10, eli siis polykarbonaattia, jossa on joukossa 10% lasikuitua.
En oikein ymmärrä, miksi ihmiset ovat niin pettyneitä tähän ns. ”ämpärimuoviin”(ei lähelläkään samaa materiaalia).
Lisätietoja: http://www.unicgroup.com/_en/02_product/03_product_detail.php?mid=35
Polykarbonaatti on erinomainen materiaali puhelimen valmistukseen. Samsung/Nokia jne. on ajatellut materiaalivalinnoissaan ”järkevää”, eikä niinkään pelkästään ulkonäköä.
No niin, siinä se taas nähtiin. Samsung kopioi Nokiaa!
Kopioinut sen perusteella että sama materiaali? 😀
Tosi on SGS2 materiaalit on käytännolliset. Omani on lennellyt vikka kuinka paljon. Takakansi ja akku vain irtoavat eikä muuta kun paikallen ja virta päälle. Iphoonilla kun pudottaa kerran niin koko puhelin paskana. Tiedän minulla oli aikaisemmin ko laite.
Katsokaa tämä: http://www.youtube.com/watch?v=elKxgsrJFhw. Se on lyhyt video, jossa ei turhia höpistä. Kertoo myös SGS 2:sen kestävyydestä itsessään, vaikka sitä verrataankin uusimpaan Puraistuun Omenaan. Itselläni SGS 2, jossa tosiaankin on muovinen, vaikkakin jämäkkä rakenne. Ainakin videon perusteella näyttää kestävältä…
”Samainen materiaali peittää myös muun muassa Nokian Lumia 800 -puhelinta. ”
…jossa sitä on todennäköisesti myös enemmän. Ei niin että materiaalissa olisi mitään uutta tai erikoista. Polykarbonaatti+alumiini+suojafilmi=CD-levy.
Ruma SGS3 joka tapauksessa on. Muotoiluun ainakin itse petyin totaalisesti.
Vaikka Lumia on samaa materiaalia, laatuvaikutelma on täysin erilainen. Luultavasti myös Lumian rakenne on kestävämpi.
Hommasin Samsung Galaxy S:n ympärille silikoonikuoren – kattaa luurin takakuoren ja laidat. Ja näin ei ole luurin materiaalista väliä, sillä silikoonikuorta pidetään kädessä ja käsi on kokonaisuudessaan silikonikuoressa kiinni. Saa siinä luuri sitten olla vaikkapa vanerista.
Muuten luultavasti silikoonikuori pelasti luurin rikkoutumiselta, kun putosi 2 metrin korkeudelta maahan – takakuorelleen.
Itselläni on ollut nyt ensimmäinen Galaxy S käytössä n. 20kk ja takakannen muovikuoressa on vain pieniä naarmuja ja näytössä näkyy lähinnä sormenjälkiä. Samana aikana on kyllä näkynyt muitten valmistajien rikkoutuneita näyttöjä yms… Ehkä joku voisi kertoa, että mikä ongelma muovikuorissa on oikeasti? Ehkä joku rinnastaa kaikki muovit kaupan muovikasseihin?
Jake se vaan jaksaa täällä haukkua Samsungia ja ylistää nokiaa. En ymmärrä mikä nokiassa enää jaksaa kiinnostaa, EI MIKÄÄN! Ymmärrä Jakekin että samsung jyrää nokia laahaa!!
Ylistys ja haukkuminen lienee väärä ilmaisu, mutta emme selkeästi jaa samaa mielipidettä.
”Samsungin lausunnon mukaan uutuudessa on käytetty muovin sijaan polykarbonaattia.”
Muovin sijaan polykarbonaattia? Polykarbonaatti on muovia.
Miten polykarbonaatti eroaa tavallisesta muovista (onko kevyempää,kestävämpää,…)?.
Sellaista kuin tavallinen muovi (yhdestä muovilaadusta puhuttaessa) ei oikeasti ole olemassa. Yleisiä muovilaatuja on useita, ja ne kaikki eroavat toisistaan ominaisuuksiltaan. Polykarbonaatin keskeinen ominaisuus on iskunkestävyys, mutta myös hyvällä työstettävyydellä on merkitystä.