Nokia lisäämässä kauppaansa tuen Facebook-tunnuksille

Nokia on tehnyt mielenkiintoisen liikkeen Nokia Kauppa -sovelluksen tuoreen beta-version kanssa. Uusi versio, joka on lisätty Beta Labs -palveluun 21. toukokuuta, mahdollistaa nimittäin kirjautumisen palveluun Facebook-tunnuksella. Tiedoista ei käy tarkalleen ilmi voiko kauppaa käyttää jatkossa täysin ilman Nokia-tunnusta.

Uusi sovelluskauppa on rakennettu QML-teknologiaa hyödyntäen. Se toimii Symbian^3-, Nokia Anna– ja Nokia Belle -laitteissa. Testiversion voi ladata puhelimeensa Nokian Beta Labs -palvelusta.

Matkapuhelinjätti Nokia avasi oman ohjelmistokauppansa keväällä 2009. Se on käytössä muun muassa S40– ja Symbian-puhelimissa. Tulevaisuudessa sen rooli tulee pienenemään älypuhelimissa Nokian ja Microsoftin Windows Phone -yhteistyön myötä. Se jatkanee tämän jälkeen kuitenkin elämää Nokian edullisemman hintaluokan puhelimissa.