NTT Docomo esitteli prototyyppipuhelimen läpinäkyvällä kosketusnäytöllä

Taivutettavuuden ohella läpinäkyvyys saattaa olla eräs tulevaisuudessa yleistyvä tekniikka matkapuhelinten näytöissä. Itse asiassa Sony Ericsson julkaisi muutamia vuosia sitten yleisille markkinoille läpinäkyvällä näytöllä varustetun Xperia Pureness -puhelimen. Sony Ericssonin mustavalkonäyttö on kuitenkin kaukana japanilaisoperaattori NTT Docomon hiljattain esittelemän konseptipuhelimen paneelista.

Japanin suurin teleoperaattori on esitellyt prototyyppipuhelinta, jossa on läpinäkyvä näyttö. Paneeli tukee kosketusta ja on värillinen. Mielenkiintoista on, että näyttö ottaa vastaan kosketuksia molemmilta puolilta.

Poikkeuksellisen teknologiansa ansiosta näyttö mahdollistaa mitä mielenkiintoisimmat yhdistelmäkosketukset. Samalla puhelinta voidaan käyttää niin, että esitettävä sisältö ei peity käyttäjän sormen alle.

NTT Docomo ei osaa vielä sanoa, milloin uusi näyttötekniikka saatettaisiin nähdä kuluttajalaitteissa. Pientä viilausta se kuitenkin vielä vaatii, sillä näkyvyys auringonvalossa tuottaa paneelille ongelmia.

Lähde: The Verge

2 kommenttia

Kommentointi on suljettu!