Tizen-laitteita markkinoille vuoden toisella puoliskolla?

Tizen-kehittäjäpuhelin.

Avoimen lähdekoodin mobiilialusta Tizen saatetaan nähdä kuluttajalaitteissa vielä vuoden 2012 aikana. Näin arvioi ainakin taiwanilainen verkkolehti DigiTimes, joka perustaa väitteensä markkinoilta saamiinsa tietoihin. Taiwanilaislehti on tunnettu huhuistaan, joihin kannattaa aina suhtautua pienellä varauksella.

Tizen on viime kuukausina ottanut merkittäviä askelia eteenpäin. Osoituksena tästä verkkoon on levinnyt kevään aikana videoita, joissa alustan toimintaa on demottu mobiililaitteilla. Viimeisimmässä videossa näimme Tizenin korealaisen Samsungin Galaxy S II HD -puhelimessa. Olemme myös saaneet todistaa Tizenin kykyä ajaa Android-sovelluksia.

MeeGon seuraaja Tizen pyöräytettiin käyntiin viime vuoden syyskuussa Samsungin ja Intelin toimesta. Sen kehityksestä huolehtii Linux Foundation. Korealainen Samsung lienee vahvin ehdokas ensimmäisen Tizen-puhelimen julkaisijaksi, mutta DigiTimesin mukaan myös HTC:llä on työn alla alustaan pohjautuvia tuotteita. Asutekin ja Acerin odotetaan puolestaan julkaisevan Tizen-pohjaisia minikannettavia, jotka on suunnattu kehittyville markkinoille.

Lähde: DigiTimes

6 kommenttia

 1. Tizeniin toivoisi N9:n puhelimesta tuttua swipe-käyttöliittymää eikä Androidin kopiota, jollaista se muistuttaa. Odotukset kuitenkin korkealla.

 2. Tässä jälleen yksi syy ostaa jälleen Samsung!.
  Ja varsinkin Tizen eli Linux!!!.

 3. Aika näyttää menestyykö Tizen. Jos Tizenillä pystyy käyttää Android ohjelmia niin se ei ainakaan kuole pois ohjelmien puutteen takia.

  1. Tämä vain vahvistaa sitä tosiasiaa, että Meego olisi turvannut
   Nokian pysymään edes jotenkin pinnalla, mikäli WP floppaa tai
   ei menesty odotusten mukaisesti. Mutta kun sen piti mennä
   lopettamaan, on se taas todiste siitä millainen idiootti Eloppi on.

 4. Heh. Kun tuosta Tizenistä kuultiin ensimmäisen kerran, olin ihan varma, että markkinoille ei koskaan tule ainuttakaan Tizen-puhelinta 😀 Saas nähdä, miten käy. Ihan kiintoisaa kyllä.

 5. Tulisipa Tizen-malli (tai malleja),joka olisi teknisesti Samsung Galaxy S3/S3 4G LTE -mallin tasolla eli tukee mm.moniydinprosessoreita,kehittyneempää kameran tekniikkaa jne…!.

Kommentointi on suljettu!