Nokialla kehitteillä useita kovan luokan kamerapuhelimia

Helmikuussa lanseerattua Nokia 808 PureView -puhelinta odotetaan vielä Suomen markkinoille, mutta Nokia kehittelee jo useita seuraavan sukupolven PureView-kamerapuhelimia. Asiasta kertoi uuden 808 PureView -puhelimen markkinointipäällikkö Vesa Jutila Engadget-verkkosivustolle. Jutilan mukaan suomalaisvalmistajalla on työn alla useita kamerapuhelimia, jotka tulevat hyödyntämään suurta megapikselimäärää.

Nokia on jo useaan otteeseen vihjannut PureView-teknologian saapuvan ennemmin tai myöhemmin myös Windows Phone -puhelimiin. Jutila ei sen tarkemmin suostunut kommentoimaan tulevia laitteita, mutta on erittäin vaikea nähdä seuraavan PureView-mallin perustuvan Symbianiin. Ensimmäinen teknologiaan pohjaava Windows Phone -laite nähdään todennäköisesti aikaisintaan syyskuussa, jolloin Nokia järjestää Nokia World -tapahtuman. Tuolloin odotettavissa on Nokian toisen sukupolven Windows Phone -puhelimia.

Jutilan mukaan Nokialla on paljon mahdollisuuksia hyödyntää PureView-tekniikkaa tulevissa puhelimissa. Johtaja mainitsee mahdollisuutena ohuemmat laitteet sekä erilaisen kamerasensorin, jonka ei välttämättä tarvitse olla tarkkuudeltaan 41 megapikseliä.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

 1. Jälleen Nokialta on tulossa ”kovan luokan” malleja,ei siis ”iPhonen tappajia”. =)

  1. Ei tässä tappamassa olla. Nokialla on jo useita parempia puhelimia,
   iso osa väestöstä ei vain ymmärrä sitä.

   Applikaatiopelleily on jäämässä historiaan kuten mp3 jo aikanaan,
   käytännön toimivuus ja kestävyys alkaa merkitä jo jotain

 2. …”ohuemmat laitteet sekä erilaisen kamerasensorin, jonka ei välttämättä tarvitse olla tarkkuudeltaan 41 megapikseliä”… ohuempaan laitteeseen – siis pienempi kamera ja pienempi sensori …vähemmillä pikseleillä… Olis ainakin tyypillistä MS:ää. Samat nimet, mutta vaatimattomampi sisältö

  1. Miten tuo on tyypillistä MS:ää? Nokiahan tässä on laitevalmistajana. Ohuus vaatii tietenkin kompromisseja, se on selvä.

Kommentointi on suljettu!