Symbianin kehitys päättymässä? Luvassa enää pieniä parannuksia?

Nokialta ei ehkä olekaan luvassa enää niin merkittäviä päivityksiä Symbian-alustalle kuin aiemmin on luultu. Markkinoilla pyörivät huhut kertovat Nokian peruuttaneen kokonaan Belleä seuraavan Carla-version. Samalla hyvästit voidaan heittää myös sitä seuraavalle Donna-julkaisulle. Asiasta kertoi Nokialino-verkkosivustolle Nokian Italian tuotejohtaja Mathias Fiorin.

Päivityksiä alustalle on kuitenkin vielä luvassa, mutta ei todennäköisesti enää mitään merkittävää. Ne tultaneen nimeämään Feature Pack -lisänimellä, joten seuraava versio lienee Belle FP2. Toki on mahdollista, että Nokia on vain muuttanut nimeämiskäytäntönsä suuntaa ja tuo Carlan ja Donnan ominaisuudet suunnitellusti alustalle. Ratkaisu tuntuisi kuitenkin ehkä tässä vaiheessa aavistuksen epäloogiselta.

Huhujen pitäessä paikkaansa voimme unohtaa haaveet Symbian-puhelimista moniydinsuorittimilla ja tarkemmilla näytöillä. Tämä tarkoittaneen myös samalla sitä, että Symbian tullaan hävittämään Nokian mallistosta ennakoitua nopeammin. Tässä kontekstissa Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin kommentti vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen tuloskatsauksessa nykyisen strategian nopeuttamisesta saa selvän merkityksen: ”Meillä on selkeä tarve toteuttaa strategiaamme entistä nopeammin. Nopeutamme tahtiamme ja toimme Lumia 610- ja Lumia 900 -älypuhelimet markkinoille kuluneen vuosineljänneksen aikana, laajennamme läsnäoloamme markkinoilla, lisäämme mainontaamme, tuomme avainasiakkaiden pyytämiä toiminnallisuuksia laitteisiin ja laajennamme menestyneimpiä go-to-market -aktiviteetteja.”

Nokian päätös on toisaalta hyvin ymmärrettävä. Symbian-puhelinten myynti on kovassa laskussa ja tulevaisuus lepää Windows Phone -alustassa. Markkinointi ja voimavarat on siis järkevää siirtää Windows Phone -puhelimiin. Erittäin todennäköisesti Nokia 808 PureView jää viimeiseksi Symbian-lippulaivaksi, jonka eteen tullaan vielä näkemään jonkinlaisia markkinointiponnisteluita.

Lähde: Phone Arena

4 kommenttia

  1. Tämä huhu on kaksi päivää vanha ja Nokia on jo korjannut tämän. Tuki jatkuu luvatusti vuoteen 2016 saakka. Carla nimi muutettiin vain Belle fp2.

  2. Siis se Nokialinon juttu meni niin, että se Mathias Fiorin sanoi: ”Carla is what we now call Belle FP1.” Mistä ihmeestä tähän on nyt revitty, että niitä ominaisuuksia ei tule?

    Ihan oikeasti Mobiiliblogi, älkää vaan suomentako muiden artikkeleita, vaan lukekaa alkuperäislähteet!

  3. Tukihan voi tietenkin jatkua, mutta tämä ei tarkoita, että uusia omianaisuuskia tuovia päivityksiä olisi luvassa yhtä pitkään.

    1. Joo, mutta mistä ylipäänsä on nyt keksitty että niitä ominaisuuksia olisi karsittu? Kerro mulle. Lue se Nokialinon haastattelu, mistä tää kaikki lähti liikkeelle. Se sanoi vain, että Carla tunnetaan nykyään nimellä Belle Fp1. Ei sanaakaan siitä, että ominaisuuksia olisi karsittu.

Kommentointi on suljettu!