Toshibalta Android 4.0 -tabletti harjatulla alumiinilla

Tablet-markkinat laajenevat jatkuvasti uusilla laitteilla. Tänä päivänä taulutietokoneita on tarjolla useilta eri valmistajilta moniin kokoluokkiin ja käyttötarkoituksiin. Siitä huolimatta markkinoita hallitsee edelleen Apple, jonka iPad on selvästi myydyin tabletti. Android-pohjaiset laitteet eivät ainakaan vielä ole onnistuneet horjuttamaan sen asemaa. Kilpailu on kuitenkin kiristymässä, kun loppuvuoden aikana kisaan odotetaan mukaan Windows 8 -tabletteja.

Japanilainen Toshiba on esitellyt markkinoille yhden uuden Android 4.0 -tabletin muiden joukkoon. Se on mallimerkinnältään AT300 ja nähdään myynnissä ainakin valituilla Euroopan markkinoilla.

Harjattua alumiinia rakenteessaan hyödyntävä Toshiba AT300 omaa 10,1 tuuman kosketusnäytön, jonka tarkkuus on 1280 x 800 pikseliä. Se on ainoastaan 8,9 millimetriä paksu ja painaa 590 grammaa. Takaa löytyy viiden megapikselin kamera LED-salamalla ja edessä on kahden megapikselin kamera videopuheluille. Muita ominaisuuksia ovat WiFi, Bluetooth 3.0, microSD-muistikorttipaikka ja 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Koko pakettia pyörittää Nvidian Tegra 3 -piirisarja, jonka neljä ydintä tikittävät 1,2 gigahertsin kellotaajuudella. RAM-muistia on tarjolla gigatavun verran.

Uutuuden lähtöhinta on 329 puntaa eli noin 410 euroa.

Lähteet: Android Authority & Phone Arena

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!