Amazonin Android-kauppa tukee nyt ”testiajoa”

Ostopäätöksen toteuttaminen pelkkien kuvakaappauksien perusteella on usein hankalaa. Vaikka osa kaupoista tarjoaakin kätevän palautusominaisuuden, saattaa sovelluksen asentaminen ja sen jälkeen poistaminen tuntua toisinaan turhan monimutkaiselta. Verkkojätti Amazon on kehittänyt tähän ongelmaan ratkaisutn, joka on Test Drive.

Test Drive tai kotoisammin testiajo on Amazonin Android-kaupan uusi ominaisuus. Se on tässä vaiheessa saatavilla vain tiettyihin laitemalleihin, joista Amazon ei kuitenkaan tarjoa yksityiskohtaista listaa. Tulevaisuudessa ominaisuus leviää entistäkin useampiin puhelimiin. Ominaisuuden saatavuuden voi helposti tarkastaa kaupassa sovelluksen ostonäkymästä, jonne ilmestyy suuri Test Drive -painike.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Test Drive mahdollistaa sovelluksen ajamisen puhelimessa ilman ostoa ja sitä seuraavaa asennusta. Sen avulla sovelluksen sisälle pääsee aiempaa nopeammin. Ominaisuus tukeutuu Amazon Elastic Compute Cloud -pilvipalveluun (EC2). Kun käyttäjä painaa Test Drive -painiketta, avautuu sovellus EC2-palvelussa. Käyttäjä ikään kuin ajaa sovellusta verkossa, josta lähetetään reaaliajassa puhelimeen video- ja äänipalautetta.

Amazonin idea kuulostaa yleisesti ottaen varsin hyvältä. Vielä on kuitenkin epäselvää kuinka realistisen kuvan sovelluksen toiminnasta testiajo kykenee lopulta antamaan.

Lähde: TechCrunch