Maailman ohuimman älypuhelimen titteli vaihtoi omistajaa

Kuuden millimetrin raja lähestyy hiljalleen kun maailman elektroniikkavalmistajat kilpailevat ohuimman älypuhelimen tittelistä. Huawei esitteli tammikuussa Ascend P1 S -puhelimen, jota markkinoitiin 6,68 millimetrin rakenteella maailman ohuimpana älypuhelimena. Nyt tämän paikan ottaa tuntemattomampi kiinalaisvalmistaja nimeltään Oppo, joka on lyönyt Huawein saavutuksen 0,03 millimetrillä.

Mitättömästä kokoerosta huolimatta Oppo Finder on nyt kuitenkin maailman timmein älyluuri. Ulkoisesti uutuus ei juurikaan eroa massasta, vaan on hillityn tyylikäs. Sen olemus rakentuu tummien sävyjen ympärille ja hopeiseen reunukseen.

Ohuesta 6,65 millimetrin rakenteestaan huolimatta ominaisuuksia laitteeseen on saatu kiitettävästi. Käyttöjärjestelmä on luonnollisesti Android, jonka Ice Cream Sandwich -versioon puhelin pohjaa. Pakettia pyörittää 1,5 gigahertsin tuplaydinsuoritin ja RAM:ia on yhden gigatavun verran. Super AMOLED Plus -kosketusnäytöllä on kokoa 4,3 tuumaa, tallennustilaa on 16 gigatavua ja takana komeileva kamera kuvaa 1080p-videokuvaa sekä kahdeksan megapikselin still-kuvia.

Tietojen mukaan Oppo Finder on ennakkotilattavissa Kiinassa 6. kesäkuuta alkaen noin 630 dollarin hintaan.

Lähde: Ubergizmo

2 kommenttia

 1. tyylikäs luuri!
  näyttää iphonen 5:lta.
  tuleekohan oppolle kopiointisyyte… todennäköisesti!

  t. osakkeenomistaja

  1. Et tiedä, miltä iPhone 5 näyttää.

   Mutta näin, nyt ohuus”innovatiossa” geneerinen halpisvalmistaja meni markkinajohtajan ohi. Joko älypuhelimiinkin voitaisiin innovoida jotain oikeasti erilaista? 🙂

Kommentointi on suljettu!