Nokian osuus älypuhelimissa Suomessa selvässä nousussa

Matkapuhelinvalmistaja Nokian osuus niin kutsutuissa kehittyneemmissä puhelimissa on lähtenyt Suomessa selvään nousuun Lumia-malliston myötä, arvioi tutkimusyhtiö IDC. Viime kesän tienoilla Nokian osuus älypuhelimissa vajosi uskollisina tunnettujen suomalaistenkin keskuudessa 31 prosenttiin. Sen takana hätyytteli jo korealainen Samsung, jonka osuus viime vuoden heinä-syyskuussa oli peräti 25 prosenttia.

Alkuvuonna tilanne on Nokian kannalta kääntynyt valoisammaksi. Yhtiö on onnistunut nostamaan osuutensa Suomen älypuhelinmarkkinoista 41 prosenttiin. Kymmenen prosentin nousua näin lyhyessä ajassa voidaan pitää merkittävänä. Samalla myös Samsungin osuus (tammi-maaliskuussa 28 prosenttia) on noussut muutamalla prosentilla, mutta ero Nokiaan on kuitenkin venynyt.

Tutkimusyhtiö IDC:n luvut perustuvat jälleenmyyjille toimitettuihin laitteisiin, joka on syytä huomioida niiden painoarvossa. Ne eivät kuvasta kuluttajille myytyjä puhelimia. Katukuvassa vastaan tulee kuitenkin jatkuvasti enemmän Lumia-omistajia, joten eittämättä Nokian Windows Phone -puhelimet löytävät tiensä myös asiakkaille asti.

IDC:n mukaan Suomi on noussut yhdeksi parhaimmista markkina-alueista Windows Phonelle Euroopassa.

Lähde: Taloussanomat

7 kommenttia

 1. IDC… just joo.

  Todella luotettava Microsoftin sponsoroima ”tutkimus”yritys. LOL

  1. Älkää aina valittako. Kyllä sen ihan silmällä näkee kadulla, kun ihmiset pitelee niitä kädessä.

   1. Kaduilla näkee ihan liikaa kuinka ihmiset ei tajua hyvän tekniikan päälle vaan valinneet paskan lumian mutta onneksi iPhonea näkyy enemmän

 2. Saa olla taas ylpeä, että saa asua tässä Suomeksi kutsutussa junttilassa. Väkisin pitää jotain Microsoft sontaa tukea ”suomalaisuuden” verukkeella. Ja ohi aiheen, miksi kyselyssä oikealla Samsung on toisena, vaikka tuskin kukaan on niin sokea, ettei näkisi HTC:n puhelimien designin olevan valovuosia edellä muita valmistajia? One X voittaa jopa Lumiatkin helposti.

 3. Voi kiesus kun pitää tänkin foorumin muuttua trollailuksi. Vielä joku aika sitten kommentit ja kritiikki olivat pääasiassa perusteltuja ja asiallisia, nyt enemmän ja enemmän tuollaista 10vuotiaiden tasolla liikkuvaa parempi/huonompi sontaa.

 4. Operaattori ovat kyllä puskeneet tuota Lumiaa kansan käsiin todella onnistuneesti. Ilmeisesti Microsoft on kohdellut Suomalaista myyntihenkilökuntaa vähän hienotunteisemmin kuin Amerikassa.

  (Sony)Ericsson oli vaikeuksissa vaikka kuinka monta vuotta, mutta Ruotsin katukuvassa se ei näkynyt. Kansalla on lähestulkoon yksinomaan Ericssonin luureja. Jenkeissä Motorolan puhelimia on myös todella paljon, joten kotikenttäetu on aina merkittävä. Nokian kohdalla jääkin siis nähtäväksi, pärjääkö se enää oman alkuperäismaansa rajojen ulkopuolella, vai odottaako sitä osto joltain ulkopuoliselta. Pidän Nokian ostamista erittäin epätodennäköiseltä tapahtumalta, koska Nokian lukuisat sivuhaarat (esim. tulevaisuuden teknologiat) tulee osana kauppaa. Pelkkää mobiiliyksikköä ei voi ostaa.

Kommentointi on suljettu!