Sony käänsi takkinsa – ei Android 4.0:aa Xperia PLAY:lle

Alkuperäisistä suunnitelmistaan poiketen japanilainen Sony on päättänyt olla julkaisematta Android 4.0 Ice Cream Sandwich -päivitystä Xperia PLAY -puhelimelleen. Huhtikuussa laitteelle julkaistiin jo alustava testiversio tulevasta päivityksestä, mutta yllättäen Sony on tullut siihen tulokseen, että Android 4.0:aa ei ole järkevää tuoda pelipuhelimelle.

Sony perustelee ratkaisuaan suorituskyvyllä. Yhtiö kertoi jo aiemmin, että Android 4.0 saattaa vaikuttaa suorituskykyyn heikentävästi tietyissä tilanteissa. Xperia PLAY:n kohdalla raskaiden pelien käyttökokemuksen kerrotaan laskeneen liikaa, joka on pelipuhelimena markkinoidulle laitteelle luonnollisesti pahasta. Monia ratkaisu varmastikin harmittaa ja onkin ihmeellistä, miksi päivitystä laitteelle ei voida julkaista. Sony hoitaa ICS:n jakelun joka tapauksessa tietokoneen kautta, joten pakettia ei ole mahdollista asentaa tietämättään puhelimeen esimerkiksi verkon yli.

Ice Cream Sandwich -alustaversio on edelleen tulossa seuraaville puhelimille: Xperia arc S, Xperia neo VXperia ray, Xperia arc, Xperia neo, Xperia mini, Xperia mini pro, Xperia pro, Xperia active ja Sony Ericsson Live with Walkman. Päivitys tuo mukanaan muun muassa kasvojen tunnistukseen perustuvan näyttölukon poiston, uuden moniajonäkymän ja parantuneen verkkoselaimen. Paketin jakelu käynnistyy näinä päivinä, joten sen saatavuus kannattaa tarkastaa Sonyn sivulta löytyvillä ohjeilla.

Lähteet: pocketnow.com & Sony Xperia Product Blog