Angry Birds ei ole yhteensopiva Lumia 610:n kanssa

Hiljattain muun muassa Suomeen saapuneesta Lumia 610:stä odotetaan nuorison suosikkia. Puhelin perustuu Windows Phonen uuteen standardiin, jonka avulla alusta saadaan toimimaan vaatimattomammalla ja edullisemmalla raudalla. Merkittävänä erona tehollisesti esimerkiksi Nokian muihin Lumioihin nähden on puolet pienempi RAM-muistin määrä, jota Lumia 610:stä löytyy 256 MB:tä.

Vähäisempi käyttömuistin määrä luo luonnollisesti haasteita sovelluskehittäjille. Microsoftin mukaan kuitenkin peräti 95 prosenttia sovelluksista pitäisi pyöriä vaivatta 256 MB:n Windows Phone -laitteissa. Ikävä kyllä nyt vaikuttaa siltä, että ulos jäävään viiteen prosenttiin kuuluu suosittuja ja tärkeitä applikaatioita. Tämä saattaa vaikuttaa puhelinten menestymiseen.

Nokia itse ilmoitti hiljattain, että Skype ei ole enää saatavilla Lumia 610:lle, koska sen käyttökokemus ei ole odotetulla tasolla. Käyttäjien raporttien mukaan sama kohtalo koskee muun muassa Angry Birdsiä, joka on yksi älypuhelimien suosituimmista sovelluksista. Suomalaispeli ei ole yhteensopiva Lumia 610:n kanssa.

Samaan listaan voitaneen lukea myös Nokia TV, joka ei syystä tai toisesta ole saatavilla Nokian edullisimmalle Windows Phone -puhelimelle. Kyseessä on kotimaisten verkkotelevisiopalveluiden katselun mahdollistava mobiilisovellus.

Aika näyttää onko kehittäjillä mahdollisuuksia päivittää sovelluksensa toimimaan myös vähäisemmän RAM-muistin omaavilla laitteilla.

Lähde: The Verge

4 kommenttia

  1. Mikä idea on ylipäätänsä käyttömuistin pienentäminen 512M:sta 256M:gaan Gigatavu mobiili ddr muistia maksaa suurissa määrissä 6dillaria eli tuo muistin säästäminen säästää 1.5 dollaria puhelimen hinnasta.

    1. Hyvä näin! Toivottavasti ei jouduta odottamaan päivitystä pitkään.

Kommentointi on suljettu!