Angry Birds tulossa Lumia 610:lle, pelit siitä huolimatta luurin ongelmakohta

Monet huokaisivat helpotuksesta, kun Nokia Äänen päätoimittaja Heidi Lemmetyinen kommentoi, että Angry Birds -pelistä työstetään Rovion toimesta toimivaa versiota myös Lumia 610:lle. Nykyinen tilanne on se, että suosikkipeli ei toimi laitteessa muistirajoituksista johtuen.

Rovion tiimi tekee parhaillaan Angry Birdsistä Lumia 610:lle optimoitua versiota. Vielä sitä ei ole siis saatavilla, mutta tuloillaan on. Ilmoitamme luonnollisesti saatavuusajankohdasta heti kun mahdollista” kertoi Lemmetyinen asiaa tiedustelleelle Nokia Äänen lukijalle.

Angry Birds on noussut sellaiseen suosioon, että sen saatavuus voi olla jopa puhelimen ostajalle kynnyskysymys. Erityisesti nuorisolle suunnatussa puhelimessa se näyttelee vieläkin suurempaa roolia.

All About Windows Phone on kerännyt mielenkiintoista statistiikkaa siitä, kuinka suuri osa sovellustarjonnasta jää 256 MB:n RAM-laitteiden ulottumattomiin, joihin myös Lumia 610 kuuluu. Kokonaisuutena lukua on 1,6 prosenttia. Ikävä kyllä luku kasvaa kun menee kohta suositumpia nimikkeitä. Esimerkiksi 1000 suosituimmasta sovelluksesta 6,4 prosenttia osoittautuu yhteensopimattomaksi. Ilkein tilanne on Xbox Live -pelien kanssa, joista 25,2 prosenttia vaatii toimiakseen 512 MB:tä RAM-muistia. Tilanne saattaa hieman korjaantua, sillä kuten Angry Birdsin kohdalla, on mahdollista muutoksilla saada peli toimimaan vaatimattomammallakin muistimäärällä.

Lähde: WMPoweruser