Nokia haluaa tehdä puhelimistaan vettähylkiviä nanoteknologian avulla

Kuinka hienoa olisikaan, jos älypuhelimista saataisiin vedenkestäviä ilman, että jouduttaisiin tekemään kompromisseja ulkonäön, koon ja painon suhteen? Tulevaisuudessa kaikki tämä voi olla mahdollista nanoteknologian ansiosta.

Nokian Länsi-Euroopan varatoimitusjohtaja Conor Pierce on kertonut yhtiön työskentelevän superhydrophopic-nimeä kantavan teknologian kanssa. Piercen mukaan sen nähdään Nokian tulevissa puhelimissa. Aikataulusta ei vielä tässä vaiheessa ollut kuitenkaan minkäänlaista puhetta, joten aivan heti sitä ei tuotannossa varmastikaan nähdä.

Nanoteknologia antaa meille mahdollisuuden tehdä sen. Superhydrophobic saa veden pomppimaan ja pyörimään pois laitteen päältä. Se on mitä aiomme tuoda kehiin”, kommentoi Conor Pierce The Inquirer -verkkolehdelle.

Nokian ajatuksena on matki luonnon lehtiä, jotka hylkivät vettä hyvin. Tulevaisuudessa sama nähdään myös puhelimissa nanoteknologian myötä.

Suomalaisvalmistaja on kertonut teknologiasta aiemminkin. Alla yhtiön kehitystiimin video, jossa Nokia demonstroi Superhydrophobic-konseptia.

3 kommenttia

  1. Ja miten toi tyhmien rahastus liittyy tuohon uutiseen ?

    ”Priority Liquipel & Gadget Filmz $89.00
    Liquipel Treatment & Gadget Protective Film”

    89 taalaa jostain näytön suojasta ja ”ihme aineesta” joka tekee luurista vedevpitävän. =)

  2. Se liittyy siihen siten että tuo on se teknologia jolla Nokiakin asian hoitaa. Ei ole kyse ihmeaineesta vaan ihan oikeasti toimivasta tuotteesta.

Kommentointi on suljettu!