MobiiliBlogin videolla: Galaxy S III ja S Voice

MobiiliBlogi otti testiin Samsungin kilpailijan Applen Sirille, eli S Voicen. Se on korealaisvalmistajan yksi monista Galaxy S III -puhelimen yhteydessä esittelemistä ohjelmisto-ominaisuuksista. Kyseessähän on siis puheohjaus, joka mahdollistaa Galaxy S III:n kanssa ”keskustelun” ja eri toimintojen suorittamisen pelkällä puheella.

Samsungin S Voice tukee useita erilaisia komentoja. Asetuksista käyttäjä voi nauhoittaa sille oman ”herätyskomennon”, jolla toiminto aktivoidaan esimerkiksi lukitusnäkymän kautta. Puheohjauksella voidaan esimerkiksi sanella tekstiviesti, asettaa herätys, avata sovelluksia, lisätä muistutuksia, tiedustella säätä, suorittaa laskutoimituksia ja niin edelleen. Toiminnot ja logiikka tulevat parhaiten tutuksi pienen testailun ja harjoittelun jälkeen.

Alla käyn läpi vain muutamia S Voicen komennoista. Videon tarkoitus on lähinnä antaa hieman osviittaa ominaisuuden kyvystä ymmärtää suomalaisen lausumaa englantia.

Reilun tunnin aktiivisen testauksen perusteella S Voice vaikuttaa hauskalta, mutta peruskäytössä melkoisen tarpeettomalta. On vaikea kuvitella montakaan tilannetta, jossa se olisi tällaisenaan nopeampi vaihtoehto kuin ruudun koskettaminen.

5 kommenttia

  1. Puheentunnistus on vaikea laji. Se vaatii tuhottomasti resursseja ja algoritmejä. Tässä videossa nähdään missä puheentunnistuksessa mennään tällä hetkellä. Jopa 4-ydin S3 kyykähtää hetkeksi ja kyseessä on kuitenkin valtakielialue. Suomenkielistä edes jonninmoisesti siedettävää tunnistusta lienee turha odottaa.

  2. Ärsyttävää kun joutuu koko ajan hokemaan ”Hi Galaxy”. En muista miten se Sirissä toimi, mutta parasta olisi, jos sille on juuri puhunut ja sanoo komentomaisen komennon, se odottaa komennon tulevan sille, esim. lukitusnäytössä sitten ”Siri, paistaako tänään aurinko?”.

    Toivottavasti Nokia ottaisi nämä ohjelmistot kanssa asiakseen. Sieltä päin olisi varmasti nopeammin tulossa myös suomenkielen tukea.

    1. Tuon ”Hi Galaxyn” voi muuttaa. Asetuksista käyttäjä voi nauhoittaa oman ”herätyskäskyn”. Olisi tosin kätevämpää, jos käskyä ei tarvitsi jokaisen komennon jälkeen toistaa…

  3. S2:ssakin on jonkinlainen puheentunnistus. Sillekin pitää sanoa ”Hi Galaxy”. Se etsii sään Googlaamalla, voi kirjoittaa muistioita, lähettää tekstareita ja jopa, itsekin yllätyin tästä, päivittää Twitteriä. Minulla ei ole Twitteriä, mutta se oli esimerkkikäsky. Muitakin käskyjä oli. Onko siis S3:ssa jotain merkittävää uudistusta?

  4. Miten S2 ja S3 puheentunnistus eroavat toisistaan,onko S3 puheentunnistuksessa jotain uutta?.

Kommentointi on suljettu!