ZTE:ltä seuraava maailman ohuin älypuhelin?

Maailman ohuinta älypuhelinta halajavan kannattaa kääntää katseensa kiinalaisvalmistajien puoleen, jotka ovat viime aikoina kunnostautuneet tällä osa-alueella. Hiljattain tittelin vei itselleen Oppo, jonka Finder on ainoastaan 6,65 millimetriä paksu. Perässä tulee tiukasti Huawei Ascend P1 S, joka sekin on vain 6,68 millimetriä paksu.

Oppo ja Huawei saavat pian kuitenkin katsella kateellisena ZTE:tä, joka tietojen mukaan valmistelee kilpailijoitaan selvästi ohuempaa älypuhelinta. ZTE:n johtajistoon kuuluvan Lu Qianhaon mukaan Athenaksi kutsuttu puhelin on paksuudeltaan vain 6,2 millimetriä. Ikävä kyllä laitteen saatavuudesta tai hinnasta ei vielä mainittu sanallakaan.

Ohuus ei ole este edistyneelle tekniikalle. ZTE Athenasta löytyy nimittäin 720p tarkkuuksinen IPS-kosketusnäyttö, Cortex-A15-suoritin ja riittoisat 64 gigatavua sisäistä tallennuskapasiteettia. Käyttöjärjestelmä on Android ja sen päällä lepää valmistajan oma käyttöliittymä. Ei siis yhtään hullumman kuuloinen paketti? Kiinalaisvalmistajat nousevat selkeästi entistä vahvemmaksi uhaksi niin sanotuille perinteisemmille mobiiliyhtiöille.

Lähde: Engadget

8 kommenttia

 1. ”Käyttöjärjestelmä on Android ja sen päällä lepää valmistajan oma käyttöliittymä. Ei siis yhtään hullumman kuuloinen paketti?”

  No ei paperilla, mutta tuo valmistajan oma käyttöliittymä voi pilata paljon.
  Ohuudesta puheenollen: osta – pistä takataskuun – istu alas – kruts – osta uusi puhelin.

  1. Puhelimen takataskuun laittaja saa kyllä omasta mielestäni ansionsa mukaan tuossa. Ei takataskuun pistetä mitään rikkimenevää, edes lompakkoa jos omistaa luottokortteja tms.

 2. Itse ainakin säilytän kaikkea reisitaskuissa. En voisi kuvitellakaan säilyttäväni mitään takataskuissa.

 3. Tää on mennyt aivan naurettavaksi tämä ohuuden ihannointi. 0,03mm ero, JEE. Apple näytti jälleen suunnan alalla, muut seuraavat.

  1. ”Apple näytti jälleen suunnan alalla, muut seuraavat.”

   Ai Appleko keksi ruveta ohentamaan puhelimia? Ei tietenkään. Ohentaminen on pitkäaikainen trendi, jossa edistysaskeleita on ottanut kukin valmistaja vuorollaan – ellei sitten katso maailmaa ”omenalasien” läpi; silloinhan Apple on aloittanut kaikki trendit 😉

   Siitä olen kyllä samaa mieltä, että ohuuden ihannointi on nykyään liioiteltua. Kun puhelinten muut mitat ovat nykytapaan melko suuria, ei ole paljoa vaikutusta sillä, onko puhelin 7 vai 6 millimetriä paksu.

 4. Ohuus on nimenomaan erittäin tärkeä, kun luureista tehdään jatkuvasti isompia ja isompia, niiden on pakko olla ohkasia, että ne tuntuu pieniltä.

 5. Siis viimenen asia mitä uutta puhelinta kattoessa on et kuinka ohut se on…
  Ei vois vähempää kiinnostaa. Puhelimen ominaisuudet kiinnostaa paljo enemmän ja koosta katon vaan sen et puhelin ei oo mikään ihan järetön halko ja mahtuu vielä taskuun.

 6. Itselleni ohuus ei ole tärkeää, koska se tarkoittaa käytännössä aina, että jotain ominaisuuksia on karsittu.

Kommentointi on suljettu!