LG julkaisi lupaamansa viiden tuuman 1080p-näytön

Korealainen LG on lupaustensa mukaisesti demonnut The Society for Information Display 2012 -messuilla täyteen teräväpiirtotarkkuuteen kykenevää näyttöä. Tarkkuus ei antaisi ihmetyksen aihetta, jos kyseessä olisi kymmenien tuumien kokoinen teräväpiirtotelevisio, mutta LG:n uutuusnäyttö on suunnattu mobiililaitteisiin ja on kooltaan viisi tuumaa. Yhdistelmä tarkoittaa 440 ppi:n pikselitiheyttä.

LG:n mobiilinäytön kuvasuhde on 16:9. Se hyödyntää kuvanlaatua parantavaa AH-IPS-teknologiaa ja on ollut kehityksen alla vuoden 2011 ensimmäisestä puoliskosta lähtien. LG:n mukaan paneeli nähdään kaupallisissa laitteissa vielä kuluvan vuoden aikana.

Korealaisvalmistaja uskoo, että älypuhelinten koko jatkaa kasvuaan myös tulevaisuudessa. Viiden tuuman näytöllä varustetut mobiililaitteet ovat jo suosittuja Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. LG arvelee, että näyttökoko ei tule vielä pysähtymään viiteen tuumaan.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. 440 ppi… Uskomatonta. Eikös se tarkoita pikseliä tuumalla eikä pikseliä neliötuumalla. Sen tiedän kuitenkin, että tämä pesee Omenat mennen tullen. Hurja tarkkuus. 😉

  2. 140 ppi:tä turhaa ja näyttö liian iso. piste

  3. Näyttö ei ole aivan niin iso kuin tuumaluvusta voisi päätellä, sillä ruudun kapeus kasvattaa lävistäjän pituutta pinta-alaan verrattuna. Aika iso se tietenkin joka tapauksessa on.

    Itse en kaipaa näin kapeaa kuvasuhdetta puhelimen näyttöön, sille epäilen sen rajoittavan puhelimen käytettävyyttä varsinkin pystyasennossa. 16:9 on turhan kapea suhde työpöytänäytöllekin, vaikka se on absoluuttisesti paljon matkapuhelinnäyttöä suurempi. Valinnan takana lienee se, että mikäli resoluutiota olisi kasvatettu 1920 x 1080:sta yleiskäytön kannalta järkevämpään 1920 x 1200:aan, olisi näytön koko kasvanut vielä jonkin verran, ja nytkin liikutaan jo koon suhteen monen ostajan kipurajalla.

    Kuvanlaadun parannukset ovat sinänsä tervetulleita niin kauan, kuin kykenen ne itse havaitsemaan. Saapa nähdä, miten on 440 ppi:n kanssa.

Kommentointi on suljettu!