Nokia Asha 311: edullinen kosketusnäyttöpuhelin Swipellä

Suomalainen Nokia on tänään esitellyt markkinoille uuden sukupolven kosketusnäyttöpuhelimen, joka aloittaa valmistajan rynnäkön edullisten kosketusnäyttöpuhelinten segmenttiin. Kyseessä on Asha-tuoteperheeseen kuuluva Asha 311. Se saapuu markkinoille heinä-syyskuussa 92 euron verottomalla hinnalla.

Uutuus sisältää Nokian uuden Asha Touch -käyttöliittymän. Se hyödyntää N9:ssä esiteltyä Swipe-teknologiaa: ruudun pyyhkäisy oikealle ja vasemmalle vie käyttäjän eri näkymiin. Mukana on myös älypuhelimista tuttu ilmoituspalkki. Keskeistä roolia näyttelee lisäksi Nokia Browser 2.0 -verkkoselain, joka kutistaa tiedonsiirtotarvetta pakkausteknologiallaan jopa 90 prosenttia.

Asha Touch -puhelimille on saatavilla 10 000 sovellusta, jonka lisäksi Nokia Kauppa tarjoaa ladattavaa 25 000 sovelluksen voimin. Mukana toimitetaan oikeus ladata ilmaiseksi 40 EA:n mobiilipeliä.

Nokia Asha 311:n teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat kolmen tuuman kosketusnäyttö (320 x 240 pikseliä), yhden gigahertsin suoritin, 3,2 megapikselin kamera, FM-radio, HSPA-yhteydet, WiFi ja microSD-muistikorttipaikka.

Lähde: Nokia Ääni

17 kommenttia

 1. mikähän käyttis, kun noinkin runsaasti sovelluksia…?
  Karttoja ja navia ei taida sentään löytyä?

   1. Onko siinä kysessä siis tosiaan S40 vai sillä nimellä jokin muu?
    Eli ei siis Melteminä tunnettu käyttöjärjestelmä(kö?)

    1. Tästä en ole löytänyt vielä minkäänlaista mainintaa. Eiköhän Nokia tätä vielä selvennä. 🙂

 2. Oliskohan näyttö kuitenkin 400×240, kun kerran WQVGA:ksi sitä kutsuvat(?)

 3. Pohjana on Series 40. Varmistin asian Nokian viestinnältä.

 4. Todella tyylikäs! Ja hintakin halpa, tämä menee varmasti kaupaksi!

 5. Eli siis koska tämä tarkalleenottaen tulee markkinoille?

  1. Heinä-syyskuun välisenä aikana, kuten jutussakin mainitaan. 🙂

 6. Navigaatio? Onkohan siinä GPS ääniohjaava navigaatio. Jotenkin noista teksteistä tulee vaikutelma, että ei ole. Harmittaa, että Nokia lienee luopunut kohtuuhintaisissa puhelimissaan tästä ominaisuudesta. Nokian kielessä vaikuttaisi, että Nokia kartat ei tarkoita opstavaa navigointia, vaan minulle lähes tarpeettonta karttojen tirkistelyominaisuutta. Taitaa olla niin, että nyt kun Nokia 6730c puhelimeni irtisanoi työsopimuksensa niin ainut järkevä vaihtoehto on joku kilpailevan valmistajan alle 200 euron malli, johon on saatavissa Googlen ääniopastetut kartat. Vahinko sillä pidin entistä Nokiaani loistavana navigaattorina jopa ylivoimaisena kaikkine laajoine karttavalikoimineen.

 7. Ostin Asha 311:n, on yllättävän positiivinen yllätys noin halvaksi puhelimeksi. Nopea ja helppo.

 8. Millä tavalla puhelin eroaa edellisistä esim. Nokia asha 305:stä ja 306:sta?

Kommentointi on suljettu!