SmartGlass yhdistää Windows Phone -puhelimet Xboxiin

Microsoft on esitellyt E3-pelimessuilla uuden Xbox SmartGlass -sovelluksen, joka tulee yhdistämään Windows 8– ja Windows Phone -pohjaiset tietokoneet, tabletit sekä puhelimet Xbox 360 -konsolin kanssa. Tarkoituksena on tehdä viihdekokemuksesta entistäkin mukaansatempaavampi ja älykkäämpi. Palvelu saapuu markkinoille vielä kuluvan vuoden aikana.

SmartGlass on selvästi suunnattu erityisesti älypuhelimille ja tableteille. Tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä pimennossa, mutta ajatuksena on käyttää esimerkiksi puhelimen kosketusnäyttöä toimintojen hallintaan sekä lisätiedon esittämiseen. Microsoft visioi muun muassa älypuhelimen toimivan Xboxin uuden Internet Explorer -verkkoselaimen kaukosäätimenä.

Sovellus tuo uusia ulottuvuuksia myös itse pelaamiseen. Puhelin voi toimia ohjaimena sekä välittää reaaliajassa tietoa pelistä laitteen ruudulle.

Microsoftin omien alustojen lisäksi SmartGlass-sovellus saapuu myös ainakin Android– ja iOS-laitteille. Vielä on kuitenkin epäselvää tulevatko myös kilpailevat alustat saamaan käyttöönsä kaikki mainostetut ominaisuudet.

Lähde: The Verge