Facebook avasi sovelluskeskuksensa

Hiljattain pörssiin listautunut Facebook on avannut noin kuukausi sitten julkaistun App Center -palvelun. Se on mobiili- ja verkkosovellukset yhteen kokoava keskus, jonka tarkoituksena on helpottaa applikaatioiden löytämistä. Palvelu on nyt käytettävissä ainakin Yhdysvalloissa, mutta sen saatavuuden pitäisi laajentua maailmanlaajuiseksi seuraavien viikkojen aikana.

Facebook App Center kattaa alkuvaiheessa 600 sovellusta. Palvelu on käytettävissä tietokoneella sekä Android– ja iOS-mobiililaitteilla, joiden virallisilla Facebook-sovelluksilla App Centeriin pääsee. Ohjelmista ja peleistä on saatavilla lyhyt kuvaus sekä ruutukaappauksia, joten mitään erikoista ei kannata odottaa.

Facebookin sovelluskeskus ei kilpaile mobiilialustojen omien kauppojen kanssa. Se on ennemminkin listaus, jonne kehittäjät voivat halutessaan lisätä applikaationsa. Mobiilisovellusten asentaminen suoritetaan Google Playn tai App Storen kautta laitteesta riippuen. Jos käyttäjä löytää tietokoneella mielenkiintoisen mobiilisovelluksen, voi asennuslinkin lähettää kätevästi suoraan puhelimeen.

Lähde: Phone Arena