Videolla: Nokia Asha 311

Nokia julkaisi tällä viikolla ensimmäiset Series 40 -pohjaiset kosketusnäyttöpuhelimet, jotka perustuvat uuteen Asha Touch -käyttöliittymään. Se tuo Nokian edullisten puhelinten käyttöjärjestelmän kokonaisuudessaan kosketusnäyttöön perustuviin laitteisiin. Kyseessä on varsin merkittävä askel Nokialle, sillä kehittyvillä markkinoilla asiakkaiden kiinnostus painottuu jatkossa entistäkin enemmän kosketusnäyttölaitteisiin. Yhtiön on siis kyettävä tarjoamaan myös tähän segmenttiin edullisia vaihtoehtoja.

Uusi mallisto koostuu kolmesta puhelimesta: Asha 305, Asha 306 ja Asha 311. Koko kolmikon verottomat myyntihinnat liikkuvat alle 100 eurossa.

Malliston kärkeä edustava Asha 311 on gigahertsin prosessorin ja kolmen tuuman kosketusnäytön tarjoava uutuus. Verkkosivusto My Nokia Blog on päässyt tutustumaan uutuuteen ja kuvannut siitä vajaan viiden minuutin mittaisen esittelyn. Se antaa hieman paremman käsityksen Asha Touch -käyttöliittymästä, jonka toiminta varmastikin kiinnostaa monia.

Lähde: My Nokia Blog

9 kommenttia

  1. Tämä näyttää hyvältä, ja varmasti menee kaupaksi.

  2. Huomaa,että valikoiden vierintä toimii jo sulavasti kun prosessoritehoa nostettiin!.
    Aika paksu itse puhelin on ja sivuilta pyöreä joka ei mielestäni anna tyylikästä vaikutelmaa!!. 🙁

  3. Ihan ok, mutta mitä järkeä? Samalla hinnalla saa Androidin. En myöskään ymmärrä miksi Nokia tekee halvoista malleista tahallaan näin rumia. Muotoilu-ideologiana on kai että ’pitää näyttää halvalta’? Ihan hyvin tälläisen tuotteen voisi tehdä super-slim form factorilla unibody-kuoriin, ja tehdä todella tyylikkään ’peruspuhelimen’. Monet ostavat käyttötarkoituksen mukaan puhelimen, eikä kalleinta mihin on varaa. Tässäkin peruspuhelinluokassa olisi tilaa premium-tuotteelle.

    1. Tossa hintaluokassa En Todellakaan ostaisi Androidia. Mutta jos tykkää lagista, todella, todella isosta lagista, niin sitten varmaan kannattaa. Ja Androidit ovat helvetin rumia 90% tapauksista, tuo ei ole hieno mutta useisiin androideihin verrattuna on.

  4. Miten Android muka toimii alle 100e luureissa? SGS+ ei saanut ICS:ää ”suorituskykyongelmien” vuoksi. Jos ei 1,4 Ghz riitä, niin mikä sitten.

  5. Eiköhän tuolle muotoilulle löydy ihan hyvä syy? Esim jos se olisi saman muotoinen kuin lumia, niin sittenhän ne olisikin kohta yhtä ja samaa ashaa;) hyvä että uutta tuotetta tulee ja hommat etenee..

Kommentointi on suljettu!