Intel: Androidin tuki moniydinsuorittimille vielä heikko

Useamman ytimen suorittimet ovat olleet arkipäivää Android-pohjaisissa lippulaivapuhelimissa jo reilun vuoden verran. Siitä huolimatta vaikuttaa siltä, että itse alustan kykyyn hyödyntää moniydinprosessoreita ei ole panostettu tarpeeksi. Näin väittää ainakin amerikkalainen Intel, joka on itse hiljattain aloittanut rynnäkön mobiilimarkkinoille omalla sirullaan.

Nykyisen kaltaisella toteutuksellaan Android ei hyödynnä useamman ytimen siruja niin tehokkaasti kuin olisi mahdollista. Mielestäni osan tästä työstä voisivat tehdä siruja valmistavat yhtiöt, mutta he eivät vain ole vaivautuneet”, sanoi Intelin mobiili- ja kommunikaatioryhmän johtaja Mike Bell.

Bellin puheissa on lienee ainakin osaksi perää, mutta ongelman lopullinen laajuus jää tässä vaiheessa arvailujen varaan. Täytyy nimittäin muistaa, että Intel on itse juuri saanut markkinoille ensimmäiset omaan siruun pohjautuvat Android-luurit. Ne ovat sattumoisin yhdellä ytimellä varustettuja.

Johtajan mukaan Intelin sisäisissä testeissä on ilmennyt tilanteita, joissa suorituskyky on parantunut kun ytimiä on suljettu pois käytöstä. Bellin mielestä ei ole oikein selvää miksi osa siruvalmistajista luottaa niin lujasti useisiin ytimiin.

Lähde: The Inquirer

2 kommenttia

  1. Tämä nyt kai on ollut jo pitkään itsestäänselvyys. Sen takia onkin huvitavaa seurata varsinkin samsung käyttäjiä jotka hehkuttaa jotain ytimiä ymmärtämättä onko niistä todellisuudessa juurikaan hyötyä. Nyt samat tyypit hehkuttaa neliydintä… ja kaikki missä ei ole neliydintä on surkeita ja ajastaan jäljessä.

    Onhan se uskomatonta jos joku vielä kehtaa julkaista luurin tuplaytimellä tai jopa yhdellä kuten windows luureissa. Siltin wp7 viä 6-0 muita smoked by windows kampanjoissa ja siinä on nimenomaan kyse siitä, että luuri tekee asiat nopeasti.

  2. Onko Samsung käyttäjät todella hehkuttaneet neljää ydintä? Nähtävästi nämä ”hehkutukset” ovat lähinnä wp-miesten keksimiä juttuja, kun en itse ole sellaista havainnut. Niin, ja tekeehän Samsung myös WP:tä.

    Toinen juttu näissä prossuissa on se, että yleensä nämä uusimmat, esim. neliydinprosessorit, ovat uusimmalla tekniikalla ja tuoreimmalla suunnittelulla. Ja tämähän näkyy matalampana virranulutuksena ja parempana suorituskykynä verrattuna vanhempiin prossutyyppeihin.

Kommentointi on suljettu!