Androidin kasvu jatkuu: 900 000 aktivointia päivässä

Googlen johtama Android kipuaa kohti miljoonaa laiteaktivointia päivässä. Androidin kehityksessä vahvasti mukana oleva ja Googlen johtajistoon kuuluva Andy Rubin on aivan hiljattain kertonut Twitterissä, että Android-laitteiden aktivoinnit ovat saavuttaneet 900 000 kappaleen rajapyykin. Rubinin mukaan Android-laitteita aktivoidaan päivittäin jo siis yli 900 000 kappaletta.

Androidin kasvu on ollut vakuuttavaa. Noin vuosi sitten laitteiden aktivointi päivätasolla huiteli reilussa 500 000. Kuluvan vuoden helmikuussa luvun ilmoitettiin kivunneen 800 000 laitteeseen ja nyt rikki on mennyt 900 000 päivittäistä aktivointia.

Alustan huimaa kasvua varjostaa hieman Androidin sirpaloituminen. Viime vuoden lopulla esitelty Android 4.0 -versio löytyy vasta hieman yli seitsemästä prosentista aktiivisesti käytössä olevista laitteista. Sen edellä on vielä reilusti esimerkiksi vuoden 2010 keväällä lanseerattu 2.2-versio, jonka markkinaosuus on 19,1 prosenttia.

Lähteet: Phone Arena & WikiPedia