MobiiliBlogin vinkit Galaxy S III -käyttäjille

Löytyykö kädestä upea ja uusi Galaxy S III? Hyvä, sillä silloin kannattaa jatkaa lukemista. Olemme nimittäin MobiiliBlogissa koonneet muutaman hyödyllisen vinkin Samsungin uuden lippulaivapuhelimen omistajille. Niiden avulla saat puhelimestasi entistäkin enemmän irti.

Säädä hipaisupainikkeiden valon toimintaa: Oletuksensa Galaxy S III:n näytön alalaidassa olevissa painikkeissa palaa valo vain hetken näytön kosketuksen jälkeen. Jos haluaa, että valo palaa aina kun näyttö on aktiivisena voi asetusta säätää: asetukset -> näyttö -> näppäimien valon kesto.

Eleliikkeet käyttöön: Samsungin uusi lippulaiva tukee useita eleliikkeitä. Ne saa päälle ja pois seuraavasti: asetukset -> liike. Jokaisen eleen toimintaan löytyy myös selkeät ohjeet koskettamalla eleen otsikkoa.

Kamera käyntiin lukitusnäkymästä: kamerapikakuvakkeen lisäksi kameran voi käynnistää suoraan lukitusnäkymästä myös toisella tavalla. Kosketa ruutua ja käännä puhelin sen jälkeen vaakatasoon ja kamera käynnistyy. Jos ele ei toimi, varmista, että olet aktivoinut sen: asetukset -> turvallisuus -> lukitusnäytön asetukset -> kameran pikakäyttö.

Uutiset ja sää lukitusruudulle: yllä olevaa vinkkiä sivuten lukitusnäkymän asetuksista (asetukset -> turvallisuus -> lukitusnäytön asetukset -> sää/tietolaskuri) voi näkymään lisätä myös sää- ja uutistiedot.

Muokkaa lukitusnäkymän pikakuvakkeita: lukitusruudun neljää sovelluspikakuvaketta on mahdollista muokata seuraavasti: asetukset -> turvallisuus -> lukitusnäytön asetukset -> pikanäppäimet.

Näyttölukko auki kasvojentunnistuksella: tiesitko, että puhelimen sisällön voi suojata kätevästi omilla kasvoilla. Galaxy S III tunnistaa kasvosi ja avaa näyttölukon. Ominaisuuden saa käyttöön: asetukset -> turvallisuus -> näyttölukko -> kasvot. Muistathan, että kyseessä ei ole yhtä turvallinen suojaus kuin esimerkiksi perinteinen pin-koodi!

Käynnistä S Voice nopeasti: Samsungin puheohjaus, S Voice, käynnistyy nopeasti kahdella pikaisella näpäytyksellä kotipainikkeeseen. Jos näin ei tapahdu, avaa S-Voice valikosta ja tarkasta sovelluksen asetuksista, että pikakäynnistys (Launch S Voice) on päällä.

Kotipainikkeen toiminta nopeammaksi: Jos et käytä S-Voicea aktiivisesti, kannattaa yllä kuvailtu pikakäynnistys ottaa pois päältä. Sillä on nimittäin huomattava vaikutus kotipainikkeen toimintanopeuteen. Kun S-Voicen pikakäynnistys ei ole päällä, vastaa kotipainike käyttäjän toimintaa selvästi nopeammin.

Smart Stay -ominaisuus käyttöön: tämä ominaisuus saa puhelimen seuraamaan käyttäjän silmiä. Ideana on pitää näytön taustavalaistus päällä aina kun käyttäjän katse on ruudussa. Asetukset -> näyttö -> älykäs aikakatkaisu.

39 kommenttia

 1. Voiko ”S Voicen” kytkeä pois S2:sta? Siinäkin on hieman hidas kotinappula.

 2. miten galaxy s 3. Tekstiviesti äänet kadoksissa!! miten saa tekstiviesti äänet päälle kun puhelin vastaanottaa viestin. kaikkea olen kokeillut mutta mikään ei auta!

 3. Mulla sama ongelma S3:ssa kuin ”marsulla”, eli viestiäänet ei kuulu viestiä vastaanottaessa. Kaikki muut ilmoitukset toimii normaalisti, esim. whatsapp jne… Apuja myös kaivataan!!

  1. Sama ongelma. Aluksi kuului mutta hävisi yllättäen – olikohan jokin ohjelmistopäivitys. Ostin kuukausi sitten

   1. Ongelmaan ratkaisu – ilmoitus valikko päälle puhelimen yläosasta

    1. jes hyvä nyt toimii! saakos sit soittoääniä laitettua tekstiviesti ääneks 😉

 4. On kyllä todella hankala käyttää, koko ajan saa ola säätämässä ja ihmettelemässä mitä nyt taas on tapahtunut, kun joku sovellus ei enää toimikaan.
  Nyt on esim. jostain syystä sähköposti pois päältä 3 päivää, toimii vain wifin kautta.
  Pitäisi kuulemma tsekata onko wap päällä.
  Mistään ei sitten tietenkään löydä mitään wap asetusta, lienee jossain hevonkuusessa ties minkä valikon takana ja varmaankin jollain muulla nimellä kuin wap.
  Välimuisti on tiukoilla kun kymmenet sovellukset ovat päällä vaikka et niitä olisi ikinä käyttänytkään.
  Jos haluat asentaa vaikkapa taskulamppusovelluksen, haluaa sovelluksen tekijä vastineeksi päästä käsiksi kaikkeen tietoon mitä kännykästä löytyy, puhelinnumeroita myöten?
  Jäi ao. sovellus sitten asentamatta.
  En suosittele kenellekään joka haluaa kayttää puhelinta ja haluaa kaiken toimivan taustalla omia aikojaan.
  Jos taas tykkäät näpelöidä valikoita ja ihmetellä miksi ei toimi ja säätää, rakastat Samsungia ja Androidin käyttöjärjestelmää.
  Siinä sivussa menee kaikkea mahdollista tietoa sinusta ja liikkumisistasi kymmenille sovelluksen tekijöille ympäri maailman.
  Itse kapula on raudaltaan mainio ja lienee tämän päivän huippua.

 5. osaako kukaan sanoa miksei mulla kyseisessä kapulassa toimi videot netissä? esim youtube.

  1. Todennäköisesti Flash-lisäosa puuttuu. Sitä ei ole enää mahdollista ladata. YouTube-videothan toimivat kuitenkin erillisellä YouTube-sovelluksella, joka löytyy valikosta.

 6. Osaako kukaan sanoa, saako puhelimeen jostain jonkun toiminnan että saa sanan lisättyä suoraan jos sanakirja ei sitä löydä? Vai joutuuko aina menemään asetusten kautta omiin sanoihin ja sieltä lisää sana?

 7. Mä oon tietyllä tavalla pettynyt Galaxy S III. Mulla on ollut se heinäkuusta lähtien ja luulin, että puhelin käyttää itse Dropbox sovellusta, kun se ikäänkuin kuuluu puhelimen varustuksiin. Jouduin erään vahingon takia palauttamaan tehdasasetukset enkä tajunnut, ettei puhelin siirrä ottamiani kuvia sinne vaan ne häviää. Olen soittanut Samsungin asiakaspalvelua myöten, että onko mitään tehtävissä, jos tämä ÄLYpuhelin nyt olisi jonkun liikkeen tehnyt itse automaattisesti.. Mutta ei..!! Mennyttä mikä mennyttä. Siitä lähtien olen inhonnut koko SIII:sta! – Mallu

 8. Hei!

  MIten saa sähköpostit erilliseksi siis ettei ole yhdistetty
  valikkoa ollenkaan! minulla on 2 saunalahti.fi postia ja
  1 wippies.fi ja nyt nyt on yhdistetty valikkona kaikki
  tervc,reino

 9. Moi!

  Onko kenelläkään kokemusta mikä ääni tallennin olisi paras ja helppokäytöisin
  kun laulan karaokea ja haluaisin väliin äänittää ja kuunella missä mennään,
  -niin ja mikä kirjoitustapa on tumppisormelle paras ja ainakaan ennakoiva
  ei toiminut pätkääkään ei edes voinut kotiosoitetta nafikointiin kirjoittaa

  terv,repe

 10. Miks mun samsung galaxy S3 sa ei tuu kamera päle tule vaa musta näytö site luke kamera pysäytety

 11. Osaatko kertoa, miten Samsung galxy S III miniin laitetaan tehdasasetukset uusiksi?

 12. Voisiko joku auttaa seuraavassa, onko kokemuksia? Kohdassa asetukset – turvallisuus – lukitusnäytön asetukset minulla ei näy luukitusnäytön asetukset (security lock options) aktivoituna. Sen alla olisi monia toimintoja, joita tarvitsisin.

 13. Mistä saa asetuksista pois päältä ärsyttävän toiminnon, kun lukitsee näytön niin minuutin aikana syttyy ja sammuu näyttö 3 kertaa.
  Ei siis avaa lukitusta, tarvitsee tietenkin koodin mutta illalla esim tv:tä katsellessa tai nukkumaan mennessä erittäin ärsyttävää kun ”vilkkuu” näyttö.
  Puhelin on 2 viikkoa vanha eikä pudoteltu tai mitään muuta.
  Kiitos jo vastauksesta.

 14. tässä äskettäin katsoin booxtv leffaa ja yhtäkkiä median voimakkuus ei enää toiminut kokeilin vaihtaa asetuksista mutta sekään ei auttanut ?

 15. Mikähän puhelimessani on, kun se ei löydä verkkoa? Käytin dna:lla puhelinta takuuhuollossa, jossa he kalibroivat vaan antennin uudestaan mutta puhelimeni ei löydä verkkoa. Tietäisikö kukaan missä vika?

 16. Ja olen käyttänyt kahta eri sim-korttia puhelimessa

  1. Kyllä puhelimessa mahtaa edelleen olla vikaa, jos ei millään sim-kortilla toimi.

 17. Olisiko kellään antaa vinkkiä kui saisin soittoäänen viestiääneksi Samsung s3:ssa?

 18. Viime syksynä ostettu samsung galaxy 3. Muuten toimii täydellisesti vieläkin, mutta aux liitäntä-aukko (mihin kuulokkeet kytketään) ei toimi. Takuuseen ei mene…huolto maksaa mansikoita. Oon varovasti koittanut puhdistaa hammastikulla aukon sisustaa? Muttei auta…

 19. Moi,

  Miten saan palautetta alasvetovalikon Samsung galaxy S3 puhelimesta.
  Lapseni sai sen poistettua, ja on orpo olo kun sitä ei saa käyttettyä. Onko jollain jotain ideaa miten sen saa takaisin?

  Kyseessä siis valikko mistää saa päälle esim. GPS,Bluetooth,äänen säätö, yms

 20. s voice menee koko ajan päälle. autotila menee silloin tällöin päälle. välttämättä ei lataa, kun laittaa lataukseen. ei saa yhdistettyä kiesiin usbin avulla. missä vika?

 21. Mitä pitäisi tehdä kun, samsung galaxy s3:n akun ladaannuttua täyteen näytön taustavalo syttyy palamaan päälle eikä sammu ennen kuin laturin johdon irroittaa.? Kyseinen toiminto häiritsee suuresti erityisesti yöllä, kun puhelin on yöpöydällä latauksessa seuraavaa päivää varten ja toimittaa myös herätyskellon virkaa. Puhelimessa on niin valovoimainen näyttö, että tuntuu yöllä samalta kun aurinkopaistaisi suoraan silmiin. Eli pähkinänkuoressa, miten saan näytön pysymään pimeänä kokoajan?

 22. Mikä on kun kaikki tekstiviestit eivät tule perille Samsung Galaxy Excoveriin? Veikkaan että kolmaosa jää vastaanottamatta. Kaveri oli sitä mieltä ettei saunalahti ja anroid pelitä kunnolla yhdessä. Ikinä ei oo ollut ennen tällaista ongelmaa yhdenkään puhelimen/liittymän kanssa.

 23. miten saan vaihdettua s3’seen lukitusnäytön taustakuvan, kun meen laittaa sitä, se vaan tallentaa sen kuvan, ei vaihda?

 24. Hei!
  olen jo pitkään miettinyt miten saan poistettua sen päivityksen et saisin takaisin sen tehdasasetukset on jo kauan häirinnyt kiitos jo etukäteen jos joku vastaa:) huom asialla olisi kiire!!

 25. Mitä asetuksia pitää muuttaa ettei vastaamattomien puheluiden soittaja näy lukitusnäytössä? Aiemmin näkyi vaan että tullut puhelu, nyt, viimeisimmän päivityksen jälkeen näkyy kuka sieltä on soittanut.

 26. Miksi Samsung Galaxy S3:n huoltovalo palaa punaisena koko ajan, silloinkin kun virta on kytkettynä pois? Onko vakava vika, saako puhelinta kuitenkin käyttää? En löytänyt käyttöohjeesta mitään apua. Help please !!

 27. En pääse sivulla eteen päin ikkunoiden ennimmäis määrä saavutettu mikä avuksi??

 28. Moikka poistin vahingossa kuvat ja videot Samsung G, S3 miten saan ne takas onko jokin ohjelmaa jolla saan takas?

 29. Miten saa samsung puhelimeen pikanäppäimiä?

 30. Miten saa samsung puhelimeen pikanäppäimiä?
  Tarvin nopeen vastauksen!!!

 31. Hei !

  Onko keinoa saada Samsung galaxy sIII käyntiin.
  Vaihdettiin aamulla veljen kanssa hänelle samsungini ja kaikki toimi moitteettomasti. Illan päälle sitten otettiin muistikortti ulos puhelimesta ja puhelin leikkasi totaalisesti kiinni. Ei käynnisty eikä anna edes hart resettää. Mikä neuvoksi ? On yritetty pitää latingissa,mutta mitään ei tapahdu.

Kommentointi on suljettu!