Nokia 808 PureView vihdoin myyntiin

Helmikuun lopussa Mobile World Congress 2012 -tapahtumassa ensiesitelty Nokia 808 PureView on vihdoin saapunut myyntiin Suomessa. Kotimaisen Matkapuhelinfoorumi.fi:n käyttäjät kertovat saaneensa Nokialta viestin, jossa ennakkovarauksessa olleen Nokia 808 PureView -puhelimen voi noutaa Nokian Aleksanterinkadun myymälästä tänään, 12.6. Todennäköisesti laitteen saatavuus laajenee vielä kuluvan viikon aikana myös muihin myymäläketjuihin.

Nokia 808 PureView on uuden sukupolven kamerapuhelin. Sen takana koreilee 41 megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla ja Xenon-salamalla. Suuri megapikselimäärä on mahdollistanut häviöttömän zoomin toteutuksen, joka on harvinaista mobiililaitteille. Kokemusta täydentää CD-tasoinen äänitallennus, joka elävöittää videokuvausta, ja jota voi tallentaa täydellä teräväpiirtotarkkuudella.

Puhelin perustuu Belle FP1 -käyttöjärjestelmään. Uutukaisen ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa neljän tuuman kosketusnäyttö, HSPA, WLAN b/g/n, Bluetooth 3.0, A-GPS, HDMI, USB OTG, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikka. Tehoista vastaavat 1,3 gigahertsin suoritin ja 512 MB:tä RAM-käyttömuistia.

Nokia 808 Pureview -puhelimen myyntihinta Nokian lippulaivamyymälässä on 595 euroa.

8 kommenttia

  1. Tässä vaimolle uusi luuri. Käyttää puhelinta lähes pelkästään puhumiseen ja kuvien ottamiseen. Tähän käyttöön Symbian on ihan pätevä.

  2. Jos ne tätä tahtoisi mydä niin kylä sen hinnan pitäisi asettua 495€

  3. Puhelin julkaistiin 4kk sitten, jonka jälkeen puhelin tulee myyntiin _yhdessä_ kivijalkaliikkeessä vrt. Apple, joka julkaisi eilen uudet läppärit ja ne on samantien myynnissä. Kumpi tekee oikein?

    1. viikonloppuna kiersi huhu että keskiviikkona eli huomenna olisi muissakin kaupoissa…

  4. Herätti meikäläisessäkin jonkin sortin kiinnostusta, mutta tohon hintaan jää kyllä hyllyyn makoilemaan.

  5. joo joo 808 pureview bla bla. Nyt se wp versio ulos ja nopeasti.

  6. Tämä korvaisi digikameran kokonaan. Optiikka maksaa….

Kommentointi on suljettu!