Applen iCloud-pilvipalvelu yhdistää Macin, iPhonen ja iPadin entistäkin tiiviimmin

WWDC 2012 -tapahtuman avajaisissa Apple esitteli muun muassa uudet versiot käyttöjärjestelmistään: Mac OS X Mountain Lion ja iOS 6. Eräs keskeinen niitä yhdistävä tekijä on iCloud, joka saa uusien käyttöjärjestelmäversioiden myötä kasan parannuksia. Siitä onkin kasvamassa Applelle erittäin tärkeä palvelu, jolla pyritään sitomaan käyttäjät tiukasti Applen ekosysteemin ympärille.

Macintosh-tietokoneille suunnattu Mountain Lion sisältää kolme uutta sovellusta, jotka ovat Messages, Notes ja Reminders. Messages tuo iPhonelta ja iPadiltä tutun iMessages-palvelun Maciin. Notes ja Reminders puolestaan helpottavat muistiinpanojen ja muistutuksien ylläpitämistä eri laitteiden kesken. Niiden käyttöliittymiin on otettu paljon vaikutteita sovellusten iPad-versioista. Kaikki kolme sovellusta synkronoituvat saumattomasti iCloudin kanssa, joten tiedot eri laitteiden välillä pysyvät aina ajan tasalla.

Documents in the Cloud on Applen vastaus Google Drive– ja SkyDrive-palveluille. Se synkronoi Pages-sovelluksen dokumentit laitteiden välillä saumattomasti. Kun käyttäjä tekee muutoksia tiedostoon yhdessä päässä, näkyy se automaattisesti myös muilla laitteilla.

Kuvien jakaminen ystävien kesken on tehty entistäkin helpommaksi. Uusi Shared Photo Streams -ominaisuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden jakaa halutut kuvat ystäville, jotka käyttävät iCloud-palvelua. Jos käytössä ei ole Applen pilvipalvelu, pääse kuviin käsiksi myös verkkoselaimella.

Jatkossa iCloud synkronoi myös eri laitteiden selaimien avoimet välilehdet. Näin käyttäjä voi aloittaa selailun yhdellä laitteella ja jatkaa sitä saumattomasti toisella. Ominaisuus tunnetaan nimellä iCloud Tabs.

 

4 kommenttia

 1. Eli kun selailen pornoa imacillä, niin jynkky välilehdet avautuu vaimon käytössä olevaan ipadiin?

  1. Aika fantastinen keksintä eikö totta 🙂

   Mutta olihan noissa tuon tabs-turhakkeen lisäksi ihan fiksuiltakin kuulostavia synkronoituvia sovelluksia.

 2. ICloud tulee kyllä olemaan suuressa roolissa applen kannalta. ICloud on juuri sellainen, että et tajua edes käyttäväsi sitä kun ei se vaadi käyttäjältä toimenpiteitä, vaan laite hoitaa ne asiat sun puolesta. Se on juuri se THE juttu normikäyttäjälle, että laite tekee mahdollisimman paljon sun puolesta eikä sinun tarvi miettiä miten asiat tehdään kuten esim pc maailmassa ja sitten ollaan ihan hukassa, kun ollaankin ehkä sitä ikäluokkaa kun atk aineena ei edes vielä ollut koulussa.

  Esim normikäyttäjälle menisi helposti sormi suuhun kun pitäisi miettiä miten juuri otetut valokuvat siirrän iPadiin. Noh nyt otat kuvat iPhonella ja ne siirtyy automaattisesti iPadiin.

  Apple osaa kyllä vetää juuri oikeista naruista näissä jutuissa.

  Samalla tapaa uusi tuleva shared photostream tulee olemaan erittäin yksinkertaisesti toimiva systeemi. Veikkaan tuosta jakojutusta todella suosittua.

Kommentointi on suljettu!