Nokia osti kuvausteknologioihin erikoistuneen Scaladon

Irtisanomisuutisten ja päivitetyn strategian ohella Nokia kertoi tänään aikeistaan ostaa ruotsalainen kuvausteknologioita kehittävä Scalado. Diilin odotetaan vahvistuvan vuoden 2012 kolmannen neljänneksen aikana.

Scaladon teknologioita käytetään yli miljardissa laitteessa ja Nokia on työskennellyt yhtiön kanssa jo reilut kymmenen vuotta. Nokia haluaa ruotsalaisyhtiön ostolla vahvistaa asemaansa kuvausteknologioissa. Tämä kuuluu osana Nokian strategiaan, jonka tarkoituksena on löytää uusia tapoja Lumia-malliston erottautumiseen kilpailijoista.

Ruotsalaisyhtiön portfolioon kuuluu teknologioita, joiden avulla kuvien tallentaminen, tarkastelu ja editointi voidaan hoitaa mobiililaitteilla tehokkaasti muistia ja akkua säästäen. Eräs tällainen teknologia on RAJPEG, joka käsittelee JPEG-kuvia älykkäästi mobiililaitteilla. Se prosessoi vain sen osan kuvasta, joka näytöllä on sillä hetkellä esillä. Näin säästetään aikaa ja tehoja, kun näytön ”ulkopuolelle” jäävää kuvaa ei tarvitse käsitellä.

Lisää Scalado löytyy informaatiota yhtiön viralliselta kotisivulta.