Nokialta karttoihin liittyvä julkistus maanantaina? Osa Microsoftin suurta julkistusta? (PÄIVITETTY)

Microsoft on hehkuttanut julkaisevansa ensi viikon maanantaina, eli 18. kesäkuuta, jotain uutta ja mahtavaa. Tarkemmin asiasta ei ole kerrottu, mutta yleinen luulo on, että amerikkalaisjätti esittelee tablet-tietokoneen, jolla pyritään taistelemaan Apple iPadin valta-asemaa vastaan. Käyttöjärjestelmänä tulisi tietenkin toimimaan uusi Windows 8, josta löytyy erillinen taulutietokoneille suunnattu käyttöliittymä.

Microsoft ei vaikuttaisi olevan ainoa, jolla on kerrottavaa tulevana maanantaina. Nokia on julkaissut Facebookissa yllä nähtävän kuvan, jonka päivämäärää viittaa ensi viikon maanantaihin. Kuvan aihe antaa ymmärtää, että Nokian mahdollinen julkistus liittyisi karttoihin. Voisi myös olettaa, että Nokian julkistus olisi jollain tapaa kytköksissä Microsoftiin, vaikka sama päivämäärä voi tietenkin olla pelkkä sattuma.

On tietenkin myös pieni mahdollisuus, että Nokia toimisi Microsoftin huhutun tabletin valmistajana. Nokian Facebook-kuva ei kuitenkaan anna viitteitä tähän suuntaa. Yllätykset ovat kuitenkin aina mahdollisia, joten katsotaan mitä yhtiöllä on kuluttajille tarjottavana maanantaina.

Päivitys: All Things Digitalin mukaan Nokian julkistuksessa olisi kyse Nokia 808 PureView -puhelimen saapumisesta Yhdysvaltoihin. Se ei liittyisi näin ollen millään tavalla Microsoftiin.

Lähde: Phone Arena

7 kommenttia

 1. Tulossa Hawaii, Honolulu tms. niminen tabletti Nokia Kartat integroinnilla? 😛

  Microsoftilla on kymmenittäin yhteistyökumppaneita PC-valmistajissa, joten tabletti on mitä todennäköisimmin jonkun muun kuin Nokian valmistama. Esimerkiksi Tomi Ahonen on sitä mieltä, että Nokialta puuttuu kokemus tietokonevalmistajana, ja hän pitää tablettia lähempänä tietokonetta kuin mobiiliviestintä. Tällöin Nokialla ei todennäköiseti ole mitään mahdollisuuksia kilpailla muiden valmistajien kanssa tietokonemarkkinoilla eikä heidän silloin kannata ryhtyä tablettivalmistaaksi. Esimerkkinä Nokian yrityksestä olla PC-valmistaja toimikoon Booklet 3G. Esimerkkejä muista valmistajista, jotka hyppäsivät tablet-valmistajiksi ilman kunnollista kokemusta tietokonemarkkinoilta on HTC ja tabletti HTC Flyer. HTC:llä ei myöskään ollut kokemusta tietokonemarkkinoista, ja Flyerin menestys onkin ollut heikkoa. Samsung, LG, Apple, kaikki ovat valmistaneet ja valmistavat edelleen tietokoneita ennen siirtymistä tabletteihin.

  Jos ja kun mahdollinen tabletti on jonkun ”oikean” PC-valmistajan valmistama, tuntuu jopa nöyryyttävältä että laitteella pyörisi Nokian karttasoftaa. Microsoft hoitaisi julkistamisen, esim. Samsung itse raudan, ja Nokian rooli olisi tarjota yksi osa softapalettia. Nokian softa olisi samanlaisessa roolissa kuin esimerkiksi Windowsin sähköpostisovellus tai Miinaharava -peli. Toisaalta myös Win8 perustuu pitkälti paikannukseen, ja onhan huhuttu että Windows Phone 8:ssa Nokia Kartat olisi se mukana tuleva karttasovellus. Kaikenkaikkiaan tämä tuntuisi vaan siltä, että Microsoft on saanut jonkun täydentämään omaa palettiaan saamalla maailman parhaan karttasoftan järjestelmänsä käyttöön, mutta Nokian on tyydyttävä jakamaan avunsa kaikkien muiden kanssa. Ja itse julkistettava laite muistetaan Microsoftin ja vaikkapa LG:n tablettina.

 2. olisko kuitenkin honololun areacode 808 ja toisen kuvan legendaarinen rumpukone Roland TR-808.. eli aika vahvasti 808 lumia esittelyssä..

 3. @Chris: Tomi Ahosen mielipiteisiin viittaaminen osoittaa suurempaa medialukutaidon puutetta.

  Voihan tietenkin olla, että Nokia ei lähde tablettikisaan vielä, mutta PC puolen osaaminen on aina ostettavissa. Palkataan vain muutama kymmenen kokenutta PC valmistajien palkkalistoilta ja homma hoituu.
  Tablet on kyllä laitteena lähempänä älypuhelinta kuin PC:tä ja käyttishän tulee muualta, kuten kaikilla PC valmistajillakin.

 4. Mikäli jotain julkistetaan, kyseessä ei ainakaan ole Symbian puhelin.

  Kyseisen alustan puhelimilla ei ole mitään mahdollisuuksia menestyä rapakon toisella puolella, ja Nokia ampuisi itseään jalkaan mikäli nostattaa ensin ennakko-odotuksia uudesta julkistuksesta ja sitten uutinen paljastuukin pelkäksi Symbian puhelimeksi.

Kommentointi on suljettu!