Kolmannen osapuolen ratkaisu tuo Android-sovellukset Nokia N9:lle?

Linux-pohjaisuudestaan huolimatta Nokia N9:lle ei ole tarjolla kunnollista ratkaisua, joka mahdollistaisi Android-sovelluksien ajamisen puhelimessa. Muutamia ideoita on nähty, mutta varteenotettaviksi ratkaisuiksi ne eivät ole nousseet. Ohjelmistotalo OpenMobilen Application Compatibility Layer (ACL) saattaisi kuitenkin olla tällainen.

OpenMobile on kehittänyt ACL-teknologiaansa jo tovin. Yhtiö esitteli sen toimintaa MeeGo-pohjaisella tabletilla jo viime syksynä, mutta sen jälkeen siitä ei ole liiemmin kuultu. Nyt yhtiö kuitenkin kertoo blogissaan, että ACL:ää kehitetään edelleen MeeGolle. Sen pitäisi olla myös yhteensopiva Nokia N9:n MeeGo Harmattanin kanssa.

Ikävä kyllä OpenMobile ei kerro tarkemmin ratkaisunsa mahdollisesta saatavuudesta. Samalla hämärän peittoon jää myös sen jakelukanava. Tähän asti ACL on ollut saatavilla vain laitevalmistajille, joten tavallinen kuluttaja pääsee siihen käsiksi vain ostamalla tuotteen, josta tuki teknologialle löytyy.

Lähde: AllBoutN9

5 kommenttia

 1. Olisi kyllä hienoa jos tämä tulisi N9:lle saataville. Täyttäisi ainoan aukon muuten erinomaisessa puhelimessa 🙂

  1. Samaa mieltä.

   Itsellänikin N9 eikä mitään vikaa ole ollut vaikka sovelluksia on todella niukasti. Fruit ninjat yms olisi mahtavaa saada tälle huippu puhelimelle!

   Kyllä minä parikin kymppiä tähän voisin sijoittaa!

 2. Kylla mulle ainakin riittaa tamanhetkiset sovellukset ! Ja totta on muuten todella hyva puhelin ensimmainen missa ei ole viela ollut mitaan vikaa!!!!

  1. Se on kyllä yllätävää miten hyvin kyseisellä puhelimella pärjää lataamatta ainuttakaan sovellusta kaupasta. Harvoin tulee muita kuin valmis sovelluksia käytettyä, tai edes haluttua. Ei ne ylimääräiset sovellukset ja pelit kuitenkaan pahaa tekisi 🙂

 3. Voisimpa melkein 10€ jopa maksaa tuosta.

Kommentointi on suljettu!