LG hylkää tabletit, keskittyy älypuhelimiin

Maailman suurimpien matkapuhelinvalmistajien joukkoon lukeutuva LG aikoo keskittyä mobiililaitteiden osalta jatkossa ainoastaan älypuhelimiin. Korealaisjätti hylkää ainakin toistaiseksi taulutietokoneet keskittyäkseen portfoliossaan pienempiin laitteisiin.

Olemme päättäneet toistaiseksi lopettaa uusien tablet-tuotteiden kehityksen keskittyäksemme älypuhelimiin”, kertoi LG:n edustaja Ken Hong Bloombergille.

Korealaisvalmistaja on esitellyt markkinoille muutamia tablet-laitteita, joista tuorein on Optimus Pad LTE. LG ei ole kuitenkaan kyennyt taistelemaan tällä saralla merkittävistä sijoituksista. Kilpailu tablet-markkinoilla on muutenkin hankalaa, sillä iPadin peittoaminen tuntuu olevan erittäin haastava tehtävä.

LG:n päätös vetäytyä taulutietokoneista tulee vain hetki Microsoftin Surface-julkistuksen jälkeen. Hongin mukaan LG ei kuitenkaan näe Surfacea kilpailijana yhtiölle.

Viimeiset vuodet ovat olleet LG:lle mobiilimarkkinoilla haastavat. Yhtiö on tippunut neljänneksi suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi, vaikka vielä viime vuonna se oli sijalla kolme. Ongelmana on, että LG ei ole kyennyt saamaan markkinoille todellista lippulaivamallia, joka kiinnostaisi kuluttajia Applen iPhonen ja Samsungin Galaxy S -sarjan tuotteiden tavoin.

Lähde: Bloomberg