Windows Phone 7.8 tuo osan WP8:n uudistuksista nykyisille laitteille

Eilen lanseerattu Windows Phone 8 ei tule nykyisille laitteille. Sen sijaan Microsoft tarjoaa niihin Windows Phone 7.8 -päivitystä, jonka tarkoituksena on saada nykyisetkin laitteet näyttämään samalta kuin uusi Windows Phone 8. Microsoftin mukaan tähän päädyttiin siksi, että useat Windows Phone 8:n uudistuksista liittyvät rautaan. Niinpä nykyiset laitteet eivät hyödy millään muotoa tuesta moniydinsuorittimille ja NFC-teknologialle.

Microsoftin päätös on hyvin perusteltu, mutta sen alla kytee yksi erittäin ikävä yksityiskohta. Tämä on Windows Phone 8:n uusi ydin, joka on samaa maata Windows 8:n kanssa. Tämä jättää koko nykyisen ekosysteemin lepäämään vanhan Windows CE -ytimen päälle, johon siis Windows Phone 7.8 perustuu.

Päätös luo päänvaivaa sekä kuluttajille että kehittäjille. Tekniikkaa seuraavat kuluttajat tulevat nyt todennäköisesti harkitsemaan kaksi kertaa Windows Phone -puhelimen hankintaa. Kehittäjät joutuvat puolestaan pähkäilemään sovelluksien kanssa. Jos Windows Phone 8:n uudistukset halutaan käyttöön, ei sovellus toimi nykyisissä laitteissa. Tämä on selkeä ongelma.

Microsoft ei vielä paljastanut mitä kaikkea Windows Phone 7.8 lopulta tuo mukanaan. Uusitun kotinäkymän lisäksi muuta ei juurikaan tiedetä.

Lähteet: MobileTechWorld & Guardian

6 kommenttia

  1. Järkevänoloinen tuo uusi näkymä. Kolme kokoa on järkevä määrä vaihtoehtoja siten, että kustomointi pysyy helppona ja hallittavana. Alaspäin rullaavat tiilet ovat mielesäni huomattavasti Androidin ratkaisua parempi vaihtoehto. Kotinäkymien vaihtaminen tuntuu vanhanaikaiselta, kun tässä ei ole turhia saumoja näkymien välillä. Androidissa yksi widget saattaa viedä koko kotinäkymän tilan, mikä on mielestäni ihan hölmöä.
    Ihan hyvä myös että musta palkki oikealta on otettu pois- se oli täysin turha.

  2. Aarghh android vihaa. No ei mutta sehän on yleistä. Ja toki jokaisella on oma mielipiteensä..

    1. Mielestäni kommenttini oli ihan perusteltu.

  3. Google saisi myös tuoda uusia innovaatioita ja intuitiivioita (mm.3D) Android -versioihin!.Itse en pidä oikein tiili-ideasta,ei oikein iske. 😉

  4. Milloin tämä päivitys on tulossa lumioihin ?

    1. Käsittääkseni loppuvuodesta. Tarkempaa aikataulua ei ole vielä kerrottu.

Kommentointi on suljettu!